Artistes

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Alba G. Corral naix a Madrid a la dècada dels setanta i s’estableix a Catalunya, concretament a La Ràpita. És artista visual, desenvolupadora de codi i docent. Per altra banda, és enginyera informàtica.
Anna Pascual és artista de circ. Després de seguir les formacions de les escoles Rogelio Rivel de Barcelona i Flic de Torí i especialitzar-se en portés acrobàtics i pal, s’estableix a Barcelona i forma la Companyia PSIRC.
Actualment, ha iniciat una nova etapa en solitari amb la creació de La veu submergida, una proposta multidisciplinària que posa en diàleg el circ i el moviment amb un mitjà poc habitual, l’aigua.
La companyia és coneguda per la seva combinació única de circ acrobàtic i esports urbans. Com a ciutadans que habitem l’entorn urbà, a ells els fascina l’espai públic i desafien la gravetat.
Actualment s’han fusionat amb la ballarina Lali Ayguadé amb qui conforma el duet Gizaki per representar la seva última creació conjunta, Together to get there. Una peça on es troben dues persones i on la comunicació entre aquestes es canalitza a través de la dansa.
Cadascuna de les peces de la companyia pren, com a punt de partida, un país o una ciutat del món, creant una analogia entre la dansa i la geografia i servint-se dels elements de cada topònim per desenvolupar una idea o un argument.
Tolosa viatja a través dels seus personatges a llocs onírics on podem observar una realitat des d’una altra perspectiva, posant silenci al soroll i interpretant les paraules com volem i amb total llibertat creativa.
La seva obra està fermament lligada al dibuix com una eina de bel·ligerància. La tècnica del grafit i el retolador es vinculen per tal de reflexionar sobre la vida quotidiana al voltant del realisme capital i l’entorn rural.
La seva obra està clarament influenciada per l’entorn tropical on va néixer, el qual li aporta una tonalitat i sensibilitat úniques, així com una consciència ecològica que li permet ponderar la natura en el lloc que li pertoca.
Durant anys, ha impartit classes d’història del gravat i de la impremta. Des de l’any 1993, és creador i impulsor del col·lectiu Artistes de l’Assalt de Lleida, on actualment realitza tallers d’estampació i de gravat, així com estampacions per a artistes.
Durant una època molt dura de la seva vida, el gravat esdevé l’única vàlvula d’escapament. En l’actualitat, però, Ilse canalitza la seva obra a través de la pintura, el fotocollage, l’e-collage, el gravat, el collage, la fotografia i el dibuix.