Javier Cruz

El madrileny Javier Cruz és llicenciat en Belles Arts i té un Màster en Investigació en Art i Creació per la Universidad Complutense de Madrid. Ha estudiat a la Universitat de Granada (2009-2010), la Hogeschool voor the Kunsten Utrecht (2010-2011) i The Ruskin School, Oxford University (2014).

En la seva pràctica individual i com a part dels col·lectius Elgatoconmoscas i PLAYdramaturgia ha desenvolupat projectes i participat en mostres i festivals.

Ha desenvolupat tallers i residències amb Fernando Gandasegui i l’any 2015 va obtenir l’ajuda INJUVE. Més tard, va rebre un Accèssit al XV Premi Jove d’Arts Plàstiques i va participar a INSTRANSIT 2014, als XXV Circuits d’Arts Plàstiques i a la I edició de La Colmena.

Durant diverses temporades va ser docent al mòdul de moda de l’IED, i actualment ho és a l’Escola TAI/Universitat Rey Juan Carlos i al Máster en Práctica Escénica i Cultura Visual del Museu Reina Sofia/UCLM. En els darrers anys ha programat diferents contextos d’exhibició, com VIVAC a Matadero Madrid el 2017 i la temporada 2016 del Teatro Pradillo. Al costat de Jacobo Cayetano, dissenya Bosque Real, que arrenca el 2019 en forma de festival, per abordar el territori i la biografia de la Casa de Camp de Madrid, i Licra, un comissariat al costat de Lorenzo García-Andrade per a la Sala d’Art Jove de la Comunitat de Madrid l’any 2021.

Contacta amb l'artista:
info.javiercruz@gmail.com

Articles relacionats

nyamnyam és un col·lectiu i espai creat l’any 2012 pels artistes Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez. Unint les seves formacions i deformacions creatives, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció, l’intercanvi de coneixement i la cultura mitjançant estratègies d’interacció.