Rosa de Gabriel

Rosa de Gabriel és artista plàstica i dibuixant. Mitjançant sobretot el llapis, dona forma a les seves emocions, però també dibuixa a partir de retalls fotogràfics amb la tècnica del collage. Revistes antigues com Blanco y Negro o Semana són per a ella fonts de recursos i inspiració. Així mateix, retalla frases a l’estil dadà, deixant-se endur per les paraules. Però no ho fa a l’atzar, sinó buscant significar la seva obra.

En general, aquesta aborda temes com la dona, la metafísica o l’altra vida. A través de la seva mirada, representa la violència silenciosa de les dones i ens mostra cossos i rostres bells que deforma amb el llapis perquè supurin. Amb l’artista, res no es tracta de principi o final, sinó de trànsit. 

El seu treball més recent ha estat exposat a La Taberna Fuenseca, un temple del flamenc i de l’art establert a Còrdova. En la mostra, més de 40 obres de tècnica mixta han pogut interactuar amb el públic per fer-los aflorar emocions diverses i, en paraules de l’artista, “remoure estómacs”.

Contacta amb l'artista:
skizziere@gmail.com