Tarik Samarah

Tarik Samarah

Tarik Samarah és fotògraf i fundador de la Galeria Memorial. Nascut a Zagreb, va passar la seva infantesa a Ljubuski i durant els darrers trenta anys viu i treballa a Sarajevo.

Els seus interessos resideixen principalment en l’àmbit de la fotografia artística i documental, i el seu èxit professional més significatiu es considera el projecte “Srebrenica – genocide in the heart of Europe” una sèrie de fotografies en blanc i negre que documenten les conseqüències del genocidi Srebrenica.

Les seves fotografies s’han exposat a nombroses galeries d’art, museus i llocs públics de renom del món, tant de manera independent com en exposicions col·lectives com ara: Museu de l’Holocaust dels Estats Units a Washington D.C, Seu de l’ONU a Nova York, Galerie du jour a París, Parlament holandès a l’Haia, Memorial Center Westerbork, Pordenone Arte Contemporanea – Itàlia, exposició itinerant del Museu Anne Frank – Rabat, Ciutat del Cap, Illinois Holocaust Museum & Education Center, Skokie – Chicago, Centre noruec per a l’estudi de l’Holocaust i les minories religioses – Oslo, La Plaine de Plainpalais – Ginebra, Abadia de Westminster – Londres i molts altres.

Samarah és autor de dues publicacions de les seves fotografies; la segona, la monografia “Srebrenica”, s’havia publicat en dues edicions en idiomes bosni-anglès i català-anglès. Les fotografies de Samarah també van fer la volta al món a les portades de diversos llibres i publicacions científiques i de recerca.

Samarah és un autor molt premiat. Premi del Centre Internacional de la Pau “Freedom”, GRAND-PRIX Award for the Applied Art del 2005, Premi de la Fira del Llibre de Ljubljana són alguns dels reconeixements que ha rebut pel seu treball i dedicació.

Avui, les seves fotografies formen l’exposició permanent a la Memorial Gallery 11/07/95 situada a Sarajevo, una galeria que representa l’objectiu final i el resum del treball de Samarah sobre el tema.

Contacta amb l'artista:
info@galerija110795.ba

Articles relacionats

Sovint, el turisme s’associa a l’aire lliure, al paisatge… Però l’anomenat turisme urbà consisteix a perdre’s pels carrers de la ciutat i a visitar els mercats, els monuments, els museus, a gaudir de la gastronomia del lloc i a assistir a esdeveniments que s’hi celebren. L’atzar em permeté visitar l’exposició Mondrain Evolution.