Vicky Benítez Blanco

VIcky Benítez

Vicky Benítez és artista visual, jardinera  i professora de dibuix. Treballa de professora de secundària amb l’especialitat de Dibuix des de 2017. Ha treballat 12 anys com a jardinera fins al 2017. Graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i màster en Producció i Investigació Artística (2013-2015) en la línia Art i Contextos Intermèdia per la UB.

En la seva pràctica artística parteix de la seva experiència professional com a  jardinera per utilitzar els llistats oficials de les plantes exòtiques invasores, investigar els conceptes d’al·lòcton, mala herba, malesa i plaga, i explorar la manera en què l’ésser humà dona aquests noms als éssers vius en funció dels beneficis econòmics que generen.

Va ser seleccionada a la Biennal de Tarragona del 2017, premiada amb un accèssit al I Concurs Internacional de Llibre d’Artista en Homenatge a Joan Brossa (2016), amb una menció d’honor a la IX Biennal d’Art Riudebitlles (2016) i en la convocatòria Can Felipa Arts Visuals del 2015 i resident becada a la fàbrica de creació Fabra i Coats el 2015.

Contacta amb l'artista:
vickybenitez@hotmail.com

Articles relacionats

Gósol, al vell mig del Parc Natural del Cadí-Moixeró, ha estat el municipi triat per acollir la tercera edició del festival Errant. Itineraris d’art i pensament. Una proposta senzilla de forma –però d’arrel molt profunda– que posa la creació artística al centre i la connecta amb les persones i els territoris perifèrics.