Arts escèniques

Categoria
Ballarí i coreògraf. Director de Kukai Dantza Konpainia. Ha participat en festivals internacionals de nombrosos països i ha estat set vegades Campió d’Euskadi d’Aurreskularis.
Coreògraf, ballarí i ajudant a la creació. Artista emergent, format en dansa espanyola i flamenc. La seva línia de recerca parteix de la improvisació i del qüestionament de la seva pròpia base de formació, portant-lo a situar el cos com a eix central del treball.
La ballarina, intèrpret i coreògrafa Aina Alegre s’interessa per la creació coreogràfica com a camp per “reimaginar” el cos. Explora diferents cultures i pràctiques corporals, enteses com a tantes representacions socials, històriques i antropològiques.
Llicenciada en Interpretació de la dansa contemporània i coreografia per l’Institut del Teatre de Barcelona (2017), ciutat natal. Formada en música i arts plàstiques des de molt jove, però consagrada principalment a la dansa.
Artista i mestre de dansa des de fa més de 30 anys. Amplia els estudis amb diverses estades als EUA. Combina la preparació física d’actors, el treball de consciència postural, l’especialitat de dansa jazz i la realització de diferents tallers de moviment per a estudiants, professionals i artistes d’altres àmbits.
Més de 30 països han rebut Iratxe Ansa i Igor Bacovich, sigui per ballar, compartir la seva metodologia, posar en marxa la seva Metamorphosis International Residency, oferir la seva experiència en la generació d’obres d’art en col·laboració amb artistes associats o directament, crear.
S’ha format a l’Institut del Teatre, ha fet treballs molt diversos per sostenir les seves necessitats materials d’existència, creu en l’experiència com a discurs i en la intuïció com a coneixement elevat, canta, escriu, dibuixa, és cocreadora del col·lectiu teatral LAS HUECAS.
Coreògrafa i ballarina
ilDance és una companyia i organització de dansa contemporània internacional i independent que inicia i gestiona diversos projectes pioners i internacionals. L’empresa va ser fundada l’any 2012 pels directors artístics Israel Aloni i Lee Brummer i té la seu a Göteborg, Suècia.
Formada entre les escoles Carampa, Cirkuspiloterna i Doch esdevé una artista multidisciplinar. Algunes de les seves especialitats són corda volant, trapezi volant, dansa trapezi, cèrcol aeri, roda cyr i equilibri sobre ampolles. Compagina les tècniques de circ amb interpretació teatral i dansa.
Coreògrafa, ballarina, contemporània, pedagoga i gestora de projectes relacionats amb la dansa, constitueix la seva pròpia companyia el 1989 a Barcelona i és en el 2000 que s’instal·la a Mallorca i emprèn un treball amb fort compromís social.  
Actriu i càsting de ficció és membre de la companyia Todo por el punk. Treballa també les arts visuals i la performance a més de dirigir i escriure.