Escultura

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Joanpere Massana és un destacat artista català amb una sòlida formació acadèmica. La seva obra, tot i que multidisciplinària en forma, beu d’una sensibilitat poètica i mística que s’interrelaciona i el distingeix.
La pràctica artística d’Erik Schmitz i la seva participació en esdeveniments internacionals subratllen el compromís amb l’art com un mitjà per connectar amb diverses audiències i cultures a tot el món.
L’obra de Gerard Mas es caracteritza per la contradicció i posa de manifest els dubtes individuals que compartim com a societat, la contraposició de la cultura amb l’instint.
L’any 2017 van anunciar els plànols per realitzar una altra escultura, coneguda pel nom de ‘Vietnam Pieta’ i dissenyada per commemorar les víctimes de la massacre de la guerra del Vietnam.
Les seves peces, sempre crítiques amb les religions i l’extrema dreta, han estat perseguides a través d’amenaces i denúncies, fet que l’ha portat més d’una vegada davant els tribunals.
De forma paradoxal, Nkanga treu a la llum les memòries i els impactes històrics provocats per l’home i la naturalesa.
Tant en les seves instal·lacions com en els objectes escultòrics o escenografies, incorpora i experimenta amb les nocions de la construcció, la presentació i la representació.
La seva obra es caracteritza per una pluralitat de tècniques i mitjans que ha adquirit a través del cinema, el so, el dibuix, els collages calidoscòpics, la fotografia, l’escultura i els jardins.
La seva pràctica rau a investigar l’escultura com a procediment i com a programa a través de diversos mitjans artístics.
L’artista estatunidenca Nancy Holt, coneguda pels seus treballs d’escultura pública, instal·lació i Land Art va néixer a Massachusetts i va morir a Nova York l’any 2014.
S’inicia al món de l’art a la dècada dels 80 a través de l’Estudi d’Art Fita de Girona i continua treballant de manera autodidàctica experimentant amb diferents disciplines artístiques com la performance, el videoart, l’escultura, l’escultura pública, la instal·lació i últimament també amb l’escenografia.
Grup d’art postdigital que explora l’impacte del desenvolupament tecnològic en la condició humana. Conegut per les seves instal·lacions interactives a gran escala, treballen amb una gran varietat de mitjans que inclouen escultura, llum, cinètica, vídeo, impressió i so.