Escultura

Categoria
És una artista visual i plàstica formada en ceràmica artística per l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. Mitjançant la intuïció explora materials com el fang per arribar a trobar-ne l’essència, el batec ocult que fa que la peça sembli que es mou.
És un escultor de Binèfar, nascut el 1983, amb una forta vinculació al territori. Amb estudis de doctorat i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, la seva inquietud per les formes el traslladen a investigar materials tan diversos com el bronze, la fusta o la pedra utilitzant productes no químics com la llimona o el fem per aconseguir determinats acabats com les pàtines en bronze.
(Girona, 1977) Motivada per l’impuls de l’escultura, l’any 2014 inicia el seu camí com a artista a través de la confecció de Volums imaginaris, nom amb què anomena el conjunt de la seva obra i que representa el resultat d’un treball propi basat en el descobriment de les formes a través de la intuïció conduïda pels plecs.
Escultora, apassionada del potencial que tenen les artesanies i la cultura, treballa amb projectes i iniciatives que potencien la creació artística i la seva vinculació amb el teixit, la cistelleria i el fer artesanal. Així mateix, és Professora Associada a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.
Amb relació a la investigació artística i la seva cruïlla amb la investigació científica, Agostina Laurenzano explora al camp de la química la síntesi de polímers per donar lloc a la creació de bioplàstics.