Pintura

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Joanpere Massana és un destacat artista català amb una sòlida formació acadèmica. La seva obra, tot i que multidisciplinària en forma, beu d’una sensibilitat poètica i mística que s’interrelaciona i el distingeix.
És una artista marroquina educada a Montreal i París i reconeguda internacionalment per les seves obres d’art contemporani, que posen el focus en qüestions socials relacionades amb les polítiques de gènere.
Aquesta naix a finals del 2022 amb la voluntat de cobrir una demanda de transformació social a través de les arts visuals i, així, poder generar un impacte de qualitat en l’entorn de manera directa amb els seus habitants.
Durant anys, ha impartit classes d’història del gravat i de la impremta. Des de l’any 1993, és creador i impulsor del col·lectiu Artistes de l’Assalt de Lleida, on actualment realitza tallers d’estampació i de gravat, així com estampacions per a artistes.
Durant una època molt dura de la seva vida, el gravat esdevé l’única vàlvula d’escapament. En l’actualitat, però, Ilse canalitza la seva obra a través de la pintura, el fotocollage, l’e-collage, el gravat, el collage, la fotografia i el dibuix.
El vessant artístic el desenvolupa amb la pintura i el seu interès per la textura, composició, color, ordre i atzar fa que hagi trobat una manera d’expressar-se artísticament.
Aura Roig és pintora, feminista i tortosina. Les seves il·lustracions, sense pretextos ni embuts, il·lustren cossos de persones no binàries, la majoria amb una actitud desimbolta i un clítoris ben definit.
Estudia Batxillerat artístic a l’institut Màrius torres. Després es trasllada a Tàrrega per cursa els mòduls de grau mitjà i grau superior de forja artística i escultura a l’escola Ondara. En acabar l’escola decideix encarar-se plenament amb la pintura.
Rithika Merchant és una artista índia que viu i treballa entre Bombai i Barcelona. El seu treball explora el fil conductor que recorre diferents cultures i religions. Les seves pintures presenten un vocabulari visual personal únic a través de criatures i simbolismes.
(Sant Feliu de Llobregat, 1963). Fidel a la seva vocació de pintor, ha desenvolupat durant anys un llenguatge característic, personal, vinculat a la natura, a les seves transformacions, a la terra.
Bell-lloc d’Urgell (Lleida), 1980. Amb l’art, específicament amb la pintura i el gravat és on es troba còmoda per expressar tot el procés intern que es desenvolupa a través d’experiències viscudes. Una d’aquestes experiències és el fet d’haver sigut mare.
Inclosos entre els 100 artistes més representatius de l’art polític internacional al llibre Art & Agenda: Political Art and Activism, aquesta parella d’artistes ben avinguts segueix desplegant la seva passió per l’art mitjançant dues grans línies argumentals: l’ecologia i la geometria social.