Feminisme

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Rada Akbar és una artista conceptual i fotògrafa, va néixer a l’Afganistan i ha dedicat la seva carrera artística a donar veu a les dones del seu país.
Ortésia Cabrera és escriptora, artista, comissària i militant. Originària d’Amposta, la seva obra tracta les desigualtats amb la voluntat de sublimar-ne la bellesa.
Isabel Herguera, originària de Sant Sebastià, és una destacada artista visual, directora i productora d’animació espanyola.
Aura Roig és pintora, feminista i tortosina. Les seves il·lustracions, sense pretextos ni embuts, il·lustren cossos de persones no binàries, la majoria amb una actitud desimbolta i un clítoris ben definit.
Dissenyadora gràfica i il·lustradora nascuda a Buenos Aires, Argentina, però amb residència a Madrid des de fa vint anys. Utilitza el collage per a explorar el seu món intern i discórrer de com creu que succeeixen les coses.
Artista gràfica que ha donat la volta al món mitjançant la tècnica de l’esprai. La seva obra mural no només representa una part intrínseca i indispensable de la seva personalitat empoderada, intuïtiva i sensible, sinó que. també ens interpel·la sobre algunes qüestions socials i de gènere.
És un espai de la Generalitat de Catalunya que desplega un conjunt de processos experimentals per interrelacionar la pràctica artística, el treball amb joves, l’educació artística i la producció cultural.
L’eix principal del seu treball són les dones: la història, les lluites per l’emancipació i la igualtat i la construcció cultural de la feminitat.
Des del seu naixement el 2019 a Lleida, la companyia elaboren creacions artístiques on el cos és el protagonista. Creen i investiguen a partir de diferents disciplines; interpretació, gest, dansa, cant i altres recursos escènics com els titelles i l’objecte poètic.
La companyia de teatre lleidatana naix de manera espontània, sense una direcció clara i com un espai de joc i de descobriment entre amics i amigues.
El collage és el mitjà artístic que utilitza Rebeka Elizegi per les seves peces de petit, mitjà i gran format, aplicant sempre la tècnica del collage manual clàssic a partir de l’exploració de materials diversos. A partir de fragments de la realitat -que ella mateixa reestructura- dona força i sentit al seu motiu transgressor.
La lleidatana és artista plàstica i il·lustradora que, a partir de les seves creacions tridimensionals, aconsegueix traslladar-nos al seu món interior, femení i “aquàtic”. Mitjançant el dibuix i el collage, elaborat de capes i materials diversos, les seves obres van més enllà del que s’observa.