Performance

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Galindo utilitza la performance, el vídeo i la instal·lació per articular els projectes artístics. El seu enfocament se centra a explorar la manera en què es manifesten les dinàmiques socials i globals.
Artista de la performance, doctora al departament d’Història de l’Art de la UdG i culturista. L’obra d’Isa Fontbona explora la mal·leabilitat del cos a través dels límits i la vulnerabilitat física.
La seva obra es caracteritza per utilitzar diferents suports visuals i sonors, fotografies i instal·lacions per tal de produir obres amb un rerefons antropològic, cosa que es pot comprovar amb la performance ‘Evviva il coltello!’
Les seves peces, sempre crítiques amb les religions i l’extrema dreta, han estat perseguides a través d’amenaces i denúncies, fet que l’ha portat més d’una vegada davant els tribunals.
Abramović és una icona de l’art contemporani i la gran pionera de la performance, un gènere que l’artista utilitza com a canal d’expressió convertint el seu propi cos en part de l’obra i desdibuixant les fronteres entre artista i objecte artístic.
La seva pràctica rau a investigar l’escultura com a procediment i com a programa a través de diversos mitjans artístics.
S’inicia al món de l’art a la dècada dels 80 a través de l’Estudi d’Art Fita de Girona i continua treballant de manera autodidàctica experimentant amb diferents disciplines artístiques com la performance, el videoart, l’escultura, l’escultura pública, la instal·lació i últimament també amb l’escenografia.
Coneguda simplement com a Juana Dolores, és una actriu i escriptora catalana, guanyadora de la 56a edició del Premi Amadeu Oller de poesia amb la seva obra Bijuteria. És la creadora de l’espectacle # J U A N A D O L O R E S #