Riane Eisler

Viena, 1937

Roman emergent una visió del món que ens connecta amb les arrels primigènies més orientades a la cooperació. La seva comprensió ens ajudarà en la construcció d'un futur millor

Col·laboradora experta
És autora del llibre El plaer sagrat: sexe, mite i les polítiques del cos, fragments del qual han estat adaptats en aquest assaig. Entre els seus altres llibres es troben El calze i l’espasa: la nostra història, el nostre futur, que s’ha imprès en 57 ocasions als Estats Units i ha arribat a les 27 edicions en altres països; La veritable riquesa de les nacions: creació de l’economia de la cura, elogiat per l’arquebisbe Desmond Tutu com a “un model per al món millor que hem estat cercant amb tanta urgència”, i Nodrir la nostra humanitat: com la dominació i la cooperació configuren els nostres cervells, les nostres vides i el nostre futur, escrit conjuntament amb l’antropòleg Douglas Fry i publicat per Oxford University Press l’any 2019. Eisler és la presidenta del Centre d’Estudis de Cooperació, és editora principal de la revista acadèmica Interdisciplinary Journal of Partnership Studies a la Universitat de Minnesota, ha impartit conferències plenàries arreu del món, imparteix docència virtual i és assessora del govern i d’empreses en relació amb el sistema de cooperació que ha donat a conèixer amb la seva recerca.

Articles

En les coves de França on fou descobert l’art de l’edat de pedra a Europa, els arqueòlegs van trobar moltes imatges de talles escultòriques femenines. Aquestes figuretes d’amples malucs, panxes arrodonides i generalment sense rostre foren titllades de Venus o simplement d’estranya pornografia pels primers arqueòlegs.