Llicenciada en Interpretació de la dansa contemporània i coreografia per l’Institut del Teatre de Barcelona (2017), ciutat natal, Anna Romaní es forma en música i arts plàstiques des de molt jove, però es consagra principalment a la dansa. Estudia tècnica clàssica, contemporània i tradicional, i s’especialitza en dansa del Renaixement i del Barroc amb els millors mestres internacionals: A. Yepes, P. Dixon, F. Denieau, MG. Massé, B. Massin, R. Joly, C. Mas, B. Sparti, B. Gondoni.
Comença la seva activitat professional el 2005 com a ballarina de les companyies franceses Ensemble Donaïres i Compagnie de Danse l’Eventail, amb les quals treballa regularment, i ho combina amb produccions puntuals amb la Compagnie Outre Mesure, RenaiDanse o Le Poème Harmonique.
Després de viure uns anys a París, actualment viu de nou a Barcelona. És sol·licitada per ballar, coreografiar o ensenyar en cursos, master class o conferències a tot Catalunya, la resta d’Espanya i en diversos països europeus, sobretot França, Bèlgica i Alemanya. També ha participat en algunes pel·lícules (“Born” de Claudio Zulian) o audiovisuals per a exposicions en espais com el Museu de la Música de Barcelona o el Born CCM (Centre de Cultura i Memòria).
És coreògrafa i fundadora de la companyia Els Pirates Teatre, actuals gestors del teatre El Maldà, amb qui ha tingut l’oportunitat de treballar com a actriu a les obres Barbes de balena i La Mascarada. Com a creadora, es mou sempre en projectes interdisciplinars, creant concerts escenificats amb els grups Diatessaron, Forma Antiqva, Ensemble Santenay, Il Profondo, La Sonorosa, Divina Mysteria, Mensa Sonora o Vespres d’Arnadí.
Com a pedagoga, s’interessa pel mètode Orff seguint l’exemple de Verena Maschat (Orff-Institut de Salzburg). A les seves sessions tant per a nens com per a adolescents o adults, cos i música estan sempre presents de manera integrada. Imparteix classes regulars a l’EMM Can Ponsic, a Xamfrà (centre de música i escena del Raval), a l’Escola Luthier de Dansa, al Conservatori Professional de Música de Badalona i al Museu d’Història de Catalunya.