Aina Alegre

Aina Alegre

La ballarina, intèrpret i coreògrafa Aina Alegre s’interessa per la creació coreogràfica com a camp per “reimaginar” el cos. Explora diferents cultures i pràctiques corporals, enteses com a tantes representacions socials, històriques i antropològiques. La ficció com a gènere i pràctica cultural també informa la seva obra. Pensa el cos en entorns de ficció i treballa al voltant de nocions com la hibridació, la plasticitat del moviment, l’estat de presència i l’experiència del temps per generar cossos d’imatges, idees i conceptes.

Així articula objectes coreogràfics construïts a partir de diferents suports: peces per a l’escenari, performances, vídeos. Com a intèrpret, ha col·laborat, entre d’altres, amb Alban Richard, Fabrice Lambert, David Wampach, Vincent Thomasset, Vincent Macaigne.

Contacta amb l'artista:
studio.fictif@gmail.com

Articles relacionats

Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Festival de Cultures del Pirineu tornava a la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques via una 31a edició a vessar d’espectacles amb artistes, nacionals i internacionals, que han ressituat el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.