Alice Diop

Cineasta francesa, Alice Diop és escriptora i directora formada en documental a la Fémis després d’estudiar humanitats. Va guanyar el César al millor curtmetratge per Vers la tendresse l’any 2017. El mateix any, el seu llargmetratge documental La Permanence va guanyar el màxim premi a la secció de concurs francès al festival Cinéma du Réel.

La seva darrera pel·lícula Nosotros, un documental que, en paraules seves, “dibuixa un retrat oblic de França en el mirall dels suburbis parisencs”, va guanyar el premi a la millor pel·lícula documental i a la millor pel·lícula en l’Encounters a la Berlinale el 2021. Després es va llançar a la ficció amb Saint-Omer, un llargmetratge que es va estrenar en competició en el 79è Festival Internacional de Cine de Venècia, on va guanyar el Leone del Futur a la millor òpera prima.

Diop és membre del col·lectiu 50/50 que té com a objectiu promoure la igualtat de gènere entre dones i homes i la diversitat sexual al cinema i en l’audiovisual.

Etiquetes
França
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Soc dels qui pensa que l’obra d’art ha de tenir valor per si mateixa. Però sí que és cert que el fet que en moltes de les pel·lícules seleccionades es reflecteixin, amb sensibilitat, preocupacions vives, que susciten debat i controvèrsia en la societat, pot contribuir a immergir-se en la riquesa de llenguatges del cinema.