Antonio R. Montesinos

Antonio R. Montesinos és Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Treballa a partir de l’anàlisi, la modificació i el registre dels espais que const’rueixen la nostra experiència quotidiana, intentant comprendre com aquesta es desenvolupa en un entorn híbrid, barreja d’allò real amb allò fictici, allò urbà amb allò natural i allò físic amb allò digital.

Centra el vostre interès en les diferents maneres d’entendre la producció d’aquests espais on vivim, així com en l’enfrontament entre diferents models d’emergència politicosocial (Bottom-Up) i les estructures de control jeràrquic (Top-Down). Les seves propostes pretenen analitzar la tensió entre les estructures d’ordenació i reglamentació de l’espai davant la capacitat d’acció real que tenim sobre el nostre entorn -per mitjà d’accions quotidianes com ara la comunicació o els desplaçaments-.

El seu treball utilitza diferents mitjans com ara el dibuix, la fotografia, els objectes trobats, la instal·lació o els mitjans digitals. A aquests mitjans suma procediments heretats de la sociologia, l’antropologia i el disseny de la informació: fitxers, diagrames, maquetes, infografies, cartografies, treball de camp, enquestes o workshops. La utilització de materials pobres, l’ús de tecnologia Low-Fi i de procediments propers al Do it yourself són constants en l’elaboració dels seus treballs.

armontesinos@gmail.com

Articles relacionats

En els darrers anys, les comarques gironines han estat testimoni de la migració d’alguns espais de creació, producció i exhibició cultural contemporània de la ciutat al poble. Gestors i creatius han cercat un model de vida alternatiu i sostenible en què l’esdevenir de la vida al poble els permeti generar aquests espais idíl·lics on crear i habitar.
Contacta directament amb l'artista