Antonio R. Montesinos

Antonio R. Montesinos és llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Treballa a partir de l’anàlisi, la modificació i el registre dels espais que construeixen la nostra experiència quotidiana, amb què intenta comprendre com aquesta es desenvolupa en un entorn híbrid. Barreja el que és real amb el que és fictici, urbà amb natural i físic amb digital.

A partir d’accions quotidianes com ara la comunicació o els desplaçaments, les seves propostes pretenen analitzar la tensió entre les estructures d’ordenació i reglamentació de l’espai davant la capacitat d’acció real que tenim sobre el nostre entorn. Majoritàriament, centra el seu interès en les diferents maneres d’entendre la producció dels espais en què vivim, així com en l’enfrontament entre diferents models d’emergència politicosocial (Bottom-Up) i les estructures de control jeràrquic (Top-Down).

El seu treball utilitza diferents mitjans com el dibuix, la fotografia, els objectes trobats, la instal·lació o els mitjans digitals, als quals suma procediments heretats de la sociologia, l’antropologia i el disseny de la informació: fitxers, diagrames, maquetes, infografies, cartografies, treball de camp, enquestes o workshops. La utilització de materials pobres, l’ús de tecnologia low-fi i de procediments propers al do it yourself són constants en l’elaboració dels seus treballs.

Contacta amb l'artista:
armontesinos@gmail.com

Articles relacionats

En els darrers anys, les comarques gironines han estat testimoni de la migració d’alguns espais de creació, producció i exhibició cultural contemporània de la ciutat al poble. Gestors i creatius han cercat un model de vida alternatiu i sostenible en què l’esdevenir de la vida al poble els permeti generar aquests espais idíl·lics on crear i habitar.