Art contemporani

Categoria
Escultora, apassionada del potencial que tenen les artesanies i la cultura, treballa amb projectes i iniciatives que potencien la creació artística i la seva vinculació amb el teixit, la cistelleria i el fer artesanal. Així mateix, és Professora Associada a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.
Inclosos entre els 100 artistes més representatius de l’art polític internacional al llibre Art & Agenda: Political Art and Activism, aquesta parella d’artistes ben avinguts segueix desplegant la seva passió per l’art mitjançant dues grans línies argumentals: l’ecologia i la geometria social.
Aleydis RIspa (Sort, Pallars Sobirà, Lleida 1964) és una fotògrafa i professora catalana. Llicenciada en belles arts, especialitat d’imatge, per la Universitat de Barcelona, combina la creació artística amb projectes docents. S’enfronta directament amb els condicionants de la fotografiaː la representació, l’obvietat. Les seves imatges no són miralls de la realitat ni finestres, són espais plàstics. En aquests espais, lluny d’aportar elements, n’elimina.
El treball de Marion Balac explora els impulsos i les interaccions entre els sentiments i la tecnologia, abordant-los a través de diversos mitjans per investigar les lluites i els vincles entre els comportaments individuals i de masses. Turista en línia globalitzada, viatja per parcs infantils dinàmics i es troba amb personatges i llocs ficticis, nous paisatges que pot estudiar i explorar dins i fora de la pantalla.
Núria Nia (Barcelona, ​​1986), formada en cinema, art digital i comunicació, treballa principalment des del mitjà audiovisual en combinació amb altres formes artístiques com els entorns transmèdia, la performance o la instal·lació activant les possibilitats de la mixtura de contextos i pràctiques diverses que nodreixen investigacions sobre temes com els cossos digitals, el treball digital, la imatge-pantalla, l’arxiu performat i el pensament col·lectiu.
Antonio R. Montesinos és Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i Màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
Marta R Chust (Barcelona, 1995) i Roc Domingo Puig (Lleida, 1992) són una parella d’artistes que treballen conjuntament des de 2015. Els seus projectes artístics es mouen entre la producció i la investigació artística i sorgeixen com a resposta a les condicions d’un context específic.
Els treballs d’Olga Olivera-Tabeni (Lleida, 1972) es poden entendre com a espais de resistència i dissidència a l’ordenament econòmic actual, el capitalisme imperant. En les seves obres assenyala i planteja alternatives, com ara la reivindicació de les males herbes i els marges improductius, en tant que recursos que encara no han estat depredats per l’economia
Enèrgica i plena d’idees, Freya Day utilitza la creativitat i els sentiments que porta a dins per plasmar-los en la seva obra més personal.
Amb l’arquitectura tradicional, que era una arquitectura passiva, podies passar l’estiu a una temperatura molt agradable sense haver de fer res.