Art is Trash

Francisco de Pájaro, més conegut com Art is Trash, és un artista de carrer dedicat a l’art de la brossa. Nascut a Zafra, un municipi de Badajoz, i després d’haver passat dos anys a Londres, l’any 2003 s’assenta a la Ciutat Comtal, des d’on, actualment, desenvolupa la seva carrera artística.

La crisi financera viscuda a partir del 2007, la precarietat laboral generalitzada, la negativitat de les galeries d’art a exposar les seves pintures o la prohibició d’expressar-se al carrer amb llibertat desemboquen en la seva frustració com a artista i en el que avui representa el seu segell artístic revolucionari: Art is Trash (l’Art és Brossa).

Amb aquesta disfressa d’antiheroi, l’artista critica amb llibertat tot allò que li genera aversió i l’inquieta, transformant objectes abandonats del carrer en peces úniques i efímeres. La pintura i l’escultura són per a ell la mare de totes les arts i ferramentes de guerra revolucionària. En paraules seves: “Soc un guerrer rabiós que somia continuadament amb la possibilitat d’un món millor”.

M’agrada pintar ràpid i sense tecnicismes acadèmics per deixar un missatge simple i clar al ciutadà

Sense títol TRASH ART

La instal·lació d’aquesta imatge va sorgir a Madrid el 2012. La posició i la col·locació de les deixalles, feta per altres persones, em va suggerir mostrar el costat monstruós de l’ésser humà. Amb les cintes adhesives li dono un punt tridimensional que cobra vida i després mostro amb detalls pictòrics el costat tràgic de l’abandó. Aquest abandó es pot interpretar per qualsevol persona ignorada i llençada als carrers. Va ser una acció espontània i molt ràpida amb la intenció de pertorbar el transeünt.

Categoria
Street Art
Contacta amb l'artista:
franciscodepajaro@gmail.com