Activisme artístic

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Del LaGrace Volcano és artista interdisciplinari, fotògrafi intersexe i activista que es coneix per desafiar les convencions de gènere a través de l’art.
Ortésia Cabrera és escriptora, artista, comissària i militant. Originària d’Amposta, la seva obra tracta les desigualtats amb la voluntat de sublimar-ne la bellesa.
Nascut a Benissanó, és director cinematogràfic, guionista, creador escènic, músic i productor que centra el seu projecte artístic en la creació d’un relat mediterrani contemporani.
El certamen va ser fruit d’un projecte de PreMaster l’any 2015, impulsat per un grup d’acadèmics amb la intenció de documentar a través de la visió de 100/100, la cultura visual contemporània del món àrab.
La formació musical valenciana presenta l’any 2014 Imbècil, el seu primer àlbum amb propostes sonores innovadores, ja que combinen elements del post-hardcore, l’electro i el hip-hop.
Aura Roig és pintora, feminista i tortosina. Les seves il·lustracions, sense pretextos ni embuts, il·lustren cossos de persones no binàries, la majoria amb una actitud desimbolta i un clítoris ben definit.
La fotografia és el nexe d’unió que lliga les seves altres dues grans passions, la naturalesa i els viatges. En els últims anys, el paisatge ha estat el tema principal del seu treball, buscant sempre les millors llums i les situacions idònies per a obtenir la millor presa.
És una artista del Trash Art i fotògrafa. El seu treball es mou als marges d’allò que hom pot considerar art, però és precisament en aquest espai conceptual on resideix la seva força i determinació artístiques.
Francisco de Pájaro, més conegut com Art is Trash, és un artista de carrer dedicat a l’art de la brossa. Nascut a Zafra, un municipi de Badajoz, i després d’haver passat dos anys a Londres, l’any 2003 s’assenta a la Ciutat Comtal, des d’on, actualment, desenvolupa la seva carrera artística.
És un jove artista lleidatà que intervé l’espai públic a partir d’objectes (re)trobats. Esprai en mà, recorre els carrers observant i aplegant senyals de tràfic, matalassos i altres objectes en desús que transforma en el seu llenç.
La sevillana Maria Cañas es determina agitadora cultural, iconoclasta audiovisual i piròmana de ments. Practica una videoguerrilla, que s’introdueix en els tòpics i els prejudicis per dinamitar-los i la rialla.
Naix al sud de Los Angeles i amb 11 anys es trasllada, juntament amb la seva mare al barri de Santa Mònica. La seva residència actual és Los Angeles, on també treballa fent art contemporani. Bradford és més conegut per les seves pintures abstractes a gran escala creades amb paper.