Núria Roselló

Núria Roselló

Núria Roselló és una artista del Trash Art i fotògrafa. El seu treball es mou als marges d’allò que hom pot considerar art, però és precisament en aquest espai conceptual on resideix la seva força i determinació artístiques. El seu imaginari s’estén entre la fugacitat dels elements que fotografia i la permanència inherent a la imatge capturada.

L’artista fotografia espais des- habitats per (re)habitar-los a partir d’objectes quotidians i descatalogats del seu temps útil. Com si es tractessin del seu taller, habita els abocadors il·legals de les afores per escenografiar-los i capturar els seus instants.

El seu darrer projecte Terrain vague ha guanyat la 3a edició de la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals LARVA de l’IEI. L’obra, és un recorregut fotogràfic pels abocadors il·legals de Lleida que explora conceptes com la intimitat, la llar, l’abandonament o l’abjecció. La memòria i el pas del temps també estan presents en l’obra d’aquesta artista singular i única.

Reflexionar sobre les escombraries em porta a qüestionar la realitat i a replantejar-me els propis límits

Sense títol TRASH ART I FOTOGRAFIA

Penso que és molt interessant observar el pas del temps a través dels objectes que llancem a les escombraries. També respondre’s a la pregunta “Quan decidim que un objecte és basura i per què?”

En el cas d’aquesta obra, em vaig proposar cercar un mateix element, en aquest cas les nines, per observar-lo en el seu conjunt i descontextualitzat del seu temps útil. No és el mateix observar un conjunt de nines en l’esplendor d’un aparador que fora d’aquest.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Emergeix a Lleida la IV convocatòria LARVA. BIENNAL D’ARTS PLÀSTIQUES I VISUALS, impulsada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs per potenciar l’art plàstic dels nous talents de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.