Maria Cañas

Maria Cañas

(Sevilla, 1972), agitadora cultural, iconoclasta audiovisual i piròmana de ments.

Practica una videoguerrilla, que s’introdueix en els tòpics i els prejudicis per dinamitar-los i la rialla: l’humor de tots els colors de les multituds connectades, com a estratègia d’insurgència o, si més no, de resistència o supervivència. Un activar compromès amb l’arxiu i el detritus audiovisual com a eines de desenvolupament cultural, i amb la necessitat d’educar en l’agitació i el reciclatge dels nostres imaginaris, per així transformar-nos en éssers més lliures, crítics i creatius. És defensora a ultrança de la liberalització dels nostres imaginaris i de la cultura com a construcció col·lectiva.

Llicenciada en Belles Arts, va cursar el Doctorat en Estètica i Història de la Filosofia a la Universitat de Sevilla i un màster en Postproducció digital C.E.A.

soloparatustresojos@gmail.com

Articles relacionats

Aquest mes de maig celebrem el primer aniversari d’Ingrid Guardiola com a directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, un espai dedicat a l’art que es projecta com a centre de recerca, creació, pensament i vida per mitjà de la mediació amb el jovent, artistes, creadores i comissàries locals i dels projectes educatius.
Contacta directament amb l'artista