Iratxe Ansa i Igor Bacovich

Més de 30 països han rebut Iratxe Ansa i Igor Bacovich, sigui per ballar, compartir la seva metodologia, posar en marxa la seva Metamorphosis International Residency, oferir la seva experiència en la generació d’obres d’art en col·laboració amb artistes associats o directament, crear.

Junts, han estrenat més de 20 coreografies en rellevants agrupacions i institucions internacionals com Lines Youth Ballet, als Estats Units, el Ballet de l’Òpera de Lió, la Hong Kong Academy of Performing Arts, Arts Umbrella, al Canadà, o la Compañía Nacional de Danza, d’Espanya, per a la qual han creat Jián (2018).

​Des que van començar a treballar en tàndem, Ansa i Bacovich van descobrir que les seves idees, formes i enfocaments es movien en la mateixa direcció. Més enllà de l’entesa en escena hi havia una coincidència en l’interès i la passió pel treball en l’estudi amb altres ballarins, cosa que els va motivar a crear i desenvolupar eines que fessin més eficaç la tasca del ballarí, una investigació que esdevingué metodologia.

Paral·lelament, van crear coreografies d’encàrrec i una sèrie llarga d’obres pròpies que van anar tenint llarg recorregut en teatres, gales i festivals del món.

Etiquetes
Guipúzkoa
Contacta amb l'artista:
info@metamorphosis-dance.com

Articles relacionats

Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Festival de Cultures del Pirineu tornava a la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques via una 31a edició a vessar d’espectacles amb artistes, nacionals i internacionals, que han ressituat el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.