Jon Maya

Errenteria, Guipúscoa, 1977.

Ballarí i coreògraf. Dirigeix Kukai Dantza Konpainia.

Es va iniciar a la dansa tradicional basca amb sis anys al grup Ereintza de Errenteria (Gipuzkoa). Va participar en festivals internacionals de nombrosos països i va ser set vegades Campió d’Euskadi d’Aurreskularis.

El 2002 va fundar Kukai Dantza per “crear espectacles contemporanis a partir de la dansa tradicional basca”. Allà continua desenvolupant aquest concepte i construint les bases de Kukai Dantza, actuant com a ballarí, coreògraf i director.
També ha treballat com a director artístic d’esdeveniments com el Festival Internacional de Cine de San Sebastián, com a assessor de moviment en produccions teatrals, i ha exercit tasques docents a la Escuela Municipal de Danza de Errenteria i en tallers i masterclass en companyies i festivals de renom.

La trobada entre llenguatges artístics i la capacitat de fer col·laboracions són el principal segell del seu treball. En aquesta direcció, col·labora habitualment amb nombrosos artistes: Marcos Morau, Sharon Fridman, Israel Galvàn, Cesc Gelabert, Andoni Luis Aduriz, Tanttaka Teatroa, Orquesta Sinfónica de Euskadi… Ha estat director artístic de nombrosos projectes i assessor de moviment en diversos espectacles de teatre del Centre Dramàtic Nacional, Companyia Nacional de teatre Clàssic…

Articles relacionats

Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Festival de Cultures del Pirineu tornava a la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques via una 31a edició a vessar d’espectacles amb artistes, nacionals i internacionals, que han ressituat el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.
Contacta directament amb l'artista