Jon Maya

El basc Jon Maya és ballarí, coreògraf i director de Kukai Dantza Konpainia. Va iniciar-se a la dansa tradicional basca amb sis anys al grup Ereintza de Errenteria (Gipuzkoa) i va participar en festivals internacionals de nombrosos països i va ser set vegades Campió d’Euskadi d’Aurreskularis.

El 2002 va fundar Kukai Dantza per “crear espectacles contemporanis a partir de la dansa tradicional basca”. Allà continua desenvolupant aquest concepte i construint les bases de Kukai Dantza, actuant com a ballarí, coreògraf i director.
També ha treballat com a director artístic d’esdeveniments com el Festival Internacional de Cine de San Sebastián, com a assessor de moviment en produccions teatrals, i ha exercit tasques docents a la Escuela Municipal de Danza de Errenteria i en tallers i masterclass en companyies i festivals de renom.

La trobada entre llenguatges artístics i la capacitat de fer col·laboracions són el principal segell del seu treball. En aquesta direcció, col·labora habitualment amb nombrosos artistes: Marcos Morau, Sharon Fridman, Israel Galvàn, Cesc Gelabert, Andoni Luis Aduriz, Tanttaka Teatroa, Orquesta Sinfónica de Euskadi… Ha estat director artístic de nombrosos projectes i assessor de moviment en diversos espectacles de teatre del Centre Dramàtic Nacional, Companyia Nacional de teatre Clàssic…

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Festival de Cultures del Pirineu tornava a la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques via una 31a edició a vessar d’espectacles amb artistes, nacionals i internacionals, que han ressituat el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.