Los Sara Fontán

A l’antiga Grècia, la música instrumental va inculcar per la seva capacitat per impulsar l’oient a vols desenfrenats de fantasia. Aferrats a aquesta màxima, LOS SARA FONTÁN decideixen explorar l’irracional, rebutjant les lletres i trencant amb les formes clàssiques de producció i reproducció.

El violí clàssic i contemporani de Sara Fontán més l’energia polirítmica d’Edi Pou formen LOS SARA FONTÁN. No graven discos per militància: el seu camp és el directe, sempre físic, apassionat, punk, sempre canviant i permeable a l’entorn, estimulat pel dubte de si és possible desenvolupar una carrera musical sense seguir les rutines productives de la indústria.

Junts són capaços de crear oasis minimalistes, garatges plens de soroll i oli, platges on el temps s’expandeix, parets de so infranquejables, bases per al raper que habita dins teu, precipicis romàntics o acrobàcies submarines… donar llibertat a l’oient per desfermar-se. la seva imaginació.

Sara utilitza el violí com a punt de partida, el retorça a través de processos electroacústics per tal de desenvolupar una paleta de sons variada i invocar múltiples natures. Al seu costat, Edi Pou (la meitat de ZA!, referents de l’underground europeu) assumeix el repte de transformar la percussió en melodia i estrènyer la dinàmica de la minúscula a l’èpica, trencant amb els patrons occidentals de la bateria clàssica.

La seva música és de codi obert. El prolífic duet compon amb altres artistes i recomposa les seves creacions per obrir-les al col·lectiu i interdisciplinari:

Categoria
Música
lossarafontan@gmail.com

Articles relacionats

Aquest mes de maig celebrem el primer aniversari d’Ingrid Guardiola com a directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, un espai dedicat a l’art que es projecta com a centre de recerca, creació, pensament i vida per mitjà de la mediació amb el jovent, artistes, creadores i comissàries locals i dels projectes educatius.
Contacta directament amb l'artista