Música

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
(Barcelona, 14 de maig del 1967) és un compositor i cantant català. Va començar cantant en castellà amb el grup Regreso a las minas, amb qui va publicar un disc. Ben aviat, però, va començar la seva carrera en solitari, i va començar a editar discos, en castellà, per la Warner Music.
Una de les veus més admirades del panorama recent de Catalunya. Formada als camps de la traducció, les arts escèniques, l’antropologia i el cant, desenvolupa el seu treball musical a partir de l’experimentació apassionada amb arxius i fonoteques digitalitzades d’enregistraments de camp.
S’ha format a l’Institut del Teatre, ha fet treballs molt diversos per sostenir les seves necessitats materials d’existència, creu en l’experiència com a discurs i en la intuïció com a coneixement elevat, canta, escriu, dibuixa, és cocreadora del col·lectiu teatral LAS HUECAS.
Duet musical format per la Marta i l’Helena, neix l’any 2019 per explorar les sonoritats de l’element més pur i natural de la música, la veu. A través del folklore, manifesten la força del minimalisme i la complexitat en la senzillesa.
És un músic singular a l’escena catalana. Ha publicat cinc discos emmarcats en l’estil que ell mateix denomina Jezz. Swing: cançó romàntica, jazz, lletres poètiques i optimistes i aquest punt de cronista de la història i de la cultura mediterrània.
Línia de vida és el primer disc en solitari de Sanders, acompanyat de Carles Ratera al baix i Josep Cordobés a la bateria, i Amors i mirades és un treball líric barroc basat en el tono humano, gènere ibèric del segle XVII.
Duet format per la cantant solsonina de música antiga Montse Isanta i l’especialista de cordes polsades nord-americà Jon Wasserman.
A l’antiga Grècia, la música instrumental va inculcar per la seva capacitat per impulsar l’oient a vols desenfrenats de fantasia. Aferrats a aquesta màxima, decideixen explorar l’irracional, rebutjant les lletres i trencant amb les formes clàssiques de producció i reproducció.
Nascut a Bòsnia i Hercegovina l’any 1983, Božo Vrećo és un artista multidisciplinari conegut sobretot per la seva faceta com a cantant de Sevdah. Aquest gènere musical tradicional bosnià és un clam a la llibertat de les dones, però també a la llibertat mateixa.
Duet d’artistes sonors que neix d’un nombrós col·lectiu musical format a Barcelona l’any 2001. A cavall entre les arts plàstiques i escèniques, i la música experimental, el seu treball gira al voltant de les capacitats performatives de la màquina, l’objecte i el so.
Compositora, cantant i instrumentista. Als quatre anys va començar a tocar l’acordió de la mà de la seva tieta, virtuosa intèrpret i mestra d’aquest instrument. Més tard, va introduir-se amb el piano i el clarinet, completant la seva educació clàssica inicial.