Música

Categoria
(Barcelona, 14 de maig del 1967) és un compositor i cantant català. Va començar cantant en castellà amb el grup Regreso a las minas, amb qui va publicar un disc. Ben aviat, però, va començar la seva carrera en solitari, i va començar a editar discos, en castellà, per la Warner Music.
Una de les veus més admirades del panorama recent de Catalunya. Formada als camps de la traducció, les arts escèniques, l’antropologia i el cant, desenvolupa el seu treball musical a partir de l’experimentació apassionada amb arxius i fonoteques digitalitzades d’enregistraments de camp.
S’ha format a l’Institut del Teatre, ha fet treballs molt diversos per sostenir les seves necessitats materials d’existència, creu en l’experiència com a discurs i en la intuïció com a coneixement elevat, canta, escriu, dibuixa, és cocreadora del col·lectiu teatral LAS HUECAS.
Duet musical format per la Marta i l’Helena, neix l’any 2019 per explorar les sonoritats de l’element més pur i natural de la música, la veu. A través del folklore, manifesten la força del minimalisme i la complexitat en la senzillesa.
És un músic singular a l’escena catalana. Ha publicat cinc discos emmarcats en l’estil que ell mateix denomina Jezz. Swing de comarques (Jezz, 2022) és el cinqué àlbum d’aquest cantautor que va construint una sòlida carrera musical. Cançó romàntica, jazz, lletres poètiques i optimistes i aquest punt de cronista de la història i de la cultura mediterrània.
Línia de vida és el primer disc en solitari de Sander, acompanyat de Carles Ratera al baix i Josep Cordobés a la bateria, i Amors i mirades és un treball líric barroc basat en el tono humano, gènere ibèric del segle XVII.
Duet format per la cantant solsonina de música antiga Montse Isanta i l’especialista de cordes polsades nord-americà Jon Wasserman.
Božo Vreco, nascut a Bòsnia i Hercegovina l’any 1983, Božo Vrećo és un artista multidisciplinari conegut sobretot per la seva faceta com a cantant de Sevdah. Caracteritzat per melodies intenses i emocionals, aquest gènere musical tradicional bosnià és un clam a la llibertat de les dones, però també a la llibertat mateixa.
Cabosanroque és un duo d’artistes sonors que neix d’un nombrós col·lectiu musical format a Barcelona l’any 2001. A cavall entre les arts plàstiques i escèniques, i la música experimental, el seu treball gira al voltant de les capacitats performatives de la màquina, l’objecte i el so.
Ares Gratal és compositora, cantant i instrumentista. Va néixer a Lleida, però la seva música no coneix límits, atès que la cultura i la llengua no són barreres per a la seva carrera. Intrínseca al seu caràcter com a artista, la seva passió per la música i les llengües dona fruit a un plurilingüisme musical singular que la fa única.
Agnès Pe, Mitjançant la percepció, l’enregistrament i el joc de la remescla, l’artista Agnès Pe (Almacelles, 1985) s’endinsa a escodrinyar els marges del sistema per arribar a traslladar-ne les seues distorsions.