Raimon

Un cantautor del silenci, Raimon, nascut a Xàtiva l’any 1940, porta un llegat al darrere de música de resiliència en temps de dictadura i en català en temps convulsos. Amb 8 anys ja formava part de la banda Música Nova, on tocava la flauta i el flautí. De jove, mentre cursava el batxillerat, va treballar un parell d’anys a l’emissora de ràdio de la seva ciutat, on s’introduí en el món del disc i va conèixer les interpretacions d’artistes tan diversos com Juliette Gréco, The Platters i Juanito Valderrama, entre d’altres.

Les cançons de Raimon han tingut un paper crucial en la transmissió global de la cultura catalana i per la lluita dels nostres drets com a societat. Raimon ha gravat amb segells com Edigsa d’Espanya, CBS de França, Discophon, Ayui A/M de l’Uruguai, América Nueva de l’Argentina i Broadside Records dels Estats Units, entre altres segells nacionals i internacionals. A més, ha rebut diversos reconeixements per la seva obra reivindicativa com el Revelació de la Crítica Espanyola de Madrid l’any 1963, la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts l’any 1995 i un Premi Ondas de la Cadena SER l’any 1997, entre altres mencions i reconeixements que l’han consolidat com a artista.

Raimon ha fet himnes com Al vent, Jo vinc d’un silenci, Diguem no, Veles e vents, He mirat aquesta terra, Som, Parlant-me de tu, Al meu país la pluja, entre altres èxits que han sonat i ressonat per indrets del món esqueixant la dictadura.

Categoria
Música
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

La llibertat de l’artista està determinada per un pacte social que antecedeix la llibertat mateixa. Així, la llibertat d’expressió, conjuntament amb la necessitat creativa, estableixen un pols de tensió amb certs aspectes de la moral cívica.