Alba Careta

Alba Careta és trompetista i cantant de jazz nascuda a Avinyó l’any 1995. Va tornar a Catalunya amb el Màster en Trompeta Jazz del prestigiós Conservatorium van Amsterdam després d’haver passat pel Koninklijk Conservatorium de la Haia i l’ESMuC de Barcelona. Recentment, ha estat guardonada amb el Premi Jove Talent de Jazz per l’Associació de Jazz i Música Moderna (AMJM) i el Premi Alícia al Talent Emergent per l’Acadèmia Catalana de la Música.

Actualment, Careta està presentant el tercer disc, Teia, amb el seu projecte, Alba Careta Group, després de rebre el guardó com a millor disc de jazz als Premis Enderrock 2019 amb el seu primer treball, Orígens, i d’una gran rebuda del seu segon àlbum, Alades. A més, també forma part de Rodrigo Laviña & Su Combo (Extraño Ways), Ulls Clucs (Producció de l’Auditori de Barcelona), OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), Alba Careta & Santi Careta Duo (Espectacle Sons d’un País), Las Albitas… entre d’altres.

Tot i la seva joventut, l’Alba ha actuat amb músics i formacions de renom internacional com Carles Benavent, Ben Wendel, NSJO (Jove Orquestra de Jazz d’Estudiants Holandesa, 2015), JM Jazz World Orchestra (2016), BvR Flamenco Big Band (2019), Balkan Paradise Orchestra (2015-2021), ha estat la directora musical del Paraula de Dones de la Capsa (2019-2020 i 2021-2022) i ha tocat en reconegudes sales i festivals com Jazzaldia (Donostia), Festival Internacional de Jazz de Madrid, Festival de Jazz d’Eivissa, Jazzahead (Bremen, Alemanya), Saalfelden Jazz Festival (Saalfelden, Àustria), Opus Jazz Club (Budapest, Hongria), Mercat de Música Viva de Vic, Jamboree Jazz Club Barcelona, Hot Club Portugal (Lisboa) i Bimhuis (Àmsterdam, Països Baixos), entre d’altres.

Categoria
Música
Contacta amb l'artista:
info@diasporacolab.com

Articles relacionats

Amb la música tradicional com a protagonista, la setena edició del Festival Càntut ofereix una proposta musical i educativa per a totes les edats, amb concerts, sopars i àpats populars, exposicions itinerants, tallers i molt més.