Art i sostenibilitat

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Actualment, ha iniciat una nova etapa en solitari amb la creació de La veu submergida, una proposta multidisciplinària que posa en diàleg el circ i el moviment amb un mitjà poc habitual, l’aigua.
Cadascuna de les peces de la companyia pren, com a punt de partida, un país o una ciutat del món, creant una analogia entre la dansa i la geografia i servint-se dels elements de cada topònim per desenvolupar una idea o un argument.
Actualment s’han fusionat amb la ballarina Lali Ayguadé amb qui conforma el duet Gizaki per representar la seva última creació conjunta, Together to get there. Una peça on es troben dues persones i on la comunicació entre aquestes es canalitza a través de la dansa.
La companyia és coneguda per la seva combinació única de circ acrobàtic i esports urbans. Com a ciutadans que habitem l’entorn urbà, a ells els fascina l’espai públic i desafien la gravetat.
Tolosa viatja a través dels seus personatges a llocs onírics on podem observar una realitat des d’una altra perspectiva, posant silenci al soroll i interpretant les paraules com volem i amb total llibertat creativa.
La seva obra està fermament lligada al dibuix com una eina de bel·ligerància. La tècnica del grafit i el retolador es vinculen per tal de reflexionar sobre la vida quotidiana al voltant del realisme capital i l’entorn rural.
La seva obra està clarament influenciada per l’entorn tropical on va néixer, el qual li aporta una tonalitat i sensibilitat úniques, així com una consciència ecològica que li permet ponderar la natura en el lloc que li pertoca.
Durant anys, ha impartit classes d’història del gravat i de la impremta. Des de l’any 1993, és creador i impulsor del col·lectiu Artistes de l’Assalt de Lleida, on actualment realitza tallers d’estampació i de gravat, així com estampacions per a artistes.
Durant una època molt dura de la seva vida, el gravat esdevé l’única vàlvula d’escapament. En l’actualitat, però, Ilse canalitza la seva obra a través de la pintura, el fotocollage, l’e-collage, el gravat, el collage, la fotografia i el dibuix.
Zamora defineix la seva obra com un estudi sobre la vida i els seus processos abordat des de la pràctica, precisament, del dibuix i l’animació expandits en el diàleg.
De forma paradoxal, Nkanga treu a la llum les memòries i els impactes històrics provocats per l’home i la naturalesa.
Enric Verdaguer és un jove cantant i compositor d’Igualada amb gran talent i passió per la música. El seu primer treball Moonstruck va ser publicat l’any 2015 i està composat de dotze temes que se submergeixen en el gènere pop