Otobong Nkanga

Otobong Nkanga va començar els estudis d’art a la Universitat Obafemi Awolowo d’Ile-Ife, Nigèria. Després, va continuar-los a l’Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París. Nkanga ha estat d’artista resident a la Rijksakademie van Beeldende Kunsten d’Amsterdam entre el 2002 i el 2004, i va acabar el seu mestratge en Arts Escèniques a la DasArts, Investigació Avançada en Estudis de Teatre i Dansa, a Amsterdam.

Els seus dibuixos, instal·lacions, fotografies, escultures i performances investiguen la relació social i topogràfica amb l’entorn quotidià. A més, explora la noció de la Terra com un lloc de no-pertinença. De forma paradoxal, Nkanga treu a la llum les memòries i els impactes històrics provocats per l’home i la naturalesa, tot exposant les complexitats inherents de recursos com el sòl i la terra, a més dels seus valors potencials, per tal de provocar narratives i històries connectades amb la Terra.

L’artista també planteja preguntes sobre l’estructura històrica d’un lloc, tant físic com metafísic, i s’adreça als diferents objectes i elements de la seva obra com a constel·lacions. El seu projecte Carved to Flow i la Fundació Carved to Flow van ser concebuts com una estructura de suport activament integrada en l’esfera social.

Contacta amb l'artista:
otobongnkanga@gmail.com

Articles relacionats

He llegit que Otobong Nkanga (Kano, 1974), l’artista nigeriana que exposa aquests mesos a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), explora «la relació dels éssers humans amb els paisatges».