Maria Palma

Maria Palma és una artista de circ, llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’esport i exnedadora de natació sincronitzada. L’any 2013, va començar els seus estudis en les arts del circ a la Rogelio Rivel de Barcelona i va continuar la seva formació a la Codarts University of the Arts de Rotterdam. A l’acadèmia neerlandesa s’especialitza en equilibris acrobàtics i bàscula al costat de Raimon Mató, amb qui torna a Catalunya per establir-s’hi i crear la companyia Madame Gaüc l’any 2017, així com el seu primer espectacle a duo, Fil (2020).

Actualment, ha iniciat una nova etapa en solitari amb la creació de La veu submergida, una proposta multidisciplinària que posa en diàleg el circ i el moviment amb un mitjà poc habitual, l’aigua. Una gran peixera plena d’aigua serveix de pretext per parlar de silencis, barreres i superacions. És un camí cap a les profunditats del subconscient a través de l’experiència de l’apnea on l’espai sonor i lumínic són també protagonistes. D’altra banda, Palma ha format part de diversos espectacles com Dioptries, de la companyia Toti Toronell; Mans a l’òpera!, producció d’El Petit Liceu; o Oopart, de la companyia Tresperté.

Maria Palma a Madame
Contacta amb l'artista:
angelsnogue@magrana.com

Articles relacionats

Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.