Cristina Sitja Rubio

Cristina Sitja Rubio va néixer a Caracas, Veneçuela. És il·lustradora, ceramista i gravadora. Va estudiar Belles Arts i Fotografia a la Universitat Concordia de Montreal i un màster a l’Institut d’Art de San Francisco, Califòrnia.

La seva obra està clarament influenciada per l’entorn tropical on va néixer, el qual li aporta una tonalitat i sensibilitat úniques, així com una consciència ecològica que li permet ponderar la natura en el lloc que li pertoca. Amb Sitja, els límits entre les figures es desdibuixen per retrobar-se sempre en el mateix punt: el sentit natural de la vida en les múltiples formes.

Les seves il·lustracions han estat seleccionades a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya en dues ocasions. Amb Estranyes criatures va ser nominada al premi Les Pepites del Saló del Llibre i de la Premsa Infantil i Juvenil de Montreuil; i amb Què fer un diumenge, al guardó Los Mejores Libros para Niños y Jóvenes del Banco del Libro de Veneçuela, entre d’altres. Ha realitzat exposicions arreu d’Europa. Actualment, viu entre Barcelona i Berlín.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

La seva obra està clarament influenciada per l’entorn tropical on va néixer, el qual li aporta una tonalitat i sensibilitat úniques, així com una consciència ecològica que li permet ponderar la natura en el lloc que li pertoca.