Cristina Sitja Rubio

Fundació Privada Horitzons

Cristina Sitja Rubio va néixer a Caracas, Veneçuela. És il·lustradora, ceramista i gravadora. Va estudiar Belles Arts i Fotografia a la Universitat Concordia de Montreal i un màster a l’Institut d’Art de San Francisco, Califòrnia.

Les meves il·lustracions són més aviat brutes, no cerco la perfecció. El gravat amb punta seca o l’aiguafort em donen un traç safarós que m’agrada

La seva obra està clarament influenciada per l’entorn tropical on va néixer, el qual li aporta una tonalitat i sensibilitat úniques, així com una consciència ecològica que li permet ponderar la natura en el lloc que li pertoca. Amb Sitja, els límits entre les figures es desdibuixen per retrobar-se sempre en el mateix punt: el sentit natural de la vida en les múltiples formes.

Em sorprèn com la natura sobreviu malgrat el dany que li proferim

Les seves il·lustracions han estat seleccionades a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya en dues ocasions. Amb Estranyes criatures va ser nominada al premi Les Pepites del Saló del Llibre i de la Premsa Infantil i Juvenil de Montreuil; i amb Què fer un diumenge, al guardó Los Mejores Libros para Niños y Jóvenes del Banco del Libro de Veneçuela, entre d’altres. Ha realitzat exposicions arreu d’Europa. Actualment, viu entre Barcelona i Berlín.

Encara que utilitzi referències de l’entorn natural, el meu imaginari no és realista

Obsequi / Litografia amb tècnica mixta / CRISTINA SITJA RUBIO

Aquest és un gravat que neix de la improvisació durant un taller al col·lectiu Artistes de l’Assalt de Lleida. Acostumo a dibuixar sense esbós previ, per deixar fluir la història. En gairebé tots els meus treballs hi ha animals i tracto temes com l’amistat o el respecte per la natura, relacions molt bàsiques que avui són fonamentals. Tot i que no acostumo a dibuixar persones, en aquest cas em va agradar la idea d’un imaginari natural sorgint del cap d’un dels personatges.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

M'interessa patrocinar aquesta secció