Juan Zamora

Juan Zamora és llicenciat en Belles Arts pel CES Felipe II de Aranjuez de la Universitat Complutense de Madrid i té el Màster d’Art Contemporani per la Universitat Europea de Madrid. A més, imparteix classes com a professor a la UEM i en universitats de Sud-àfrica.

Zamora defineix la seva obra com un estudi sobre la vida i els seus processos abordat des de la pràctica, precisament, del dibuix i l’animació expandits en el diàleg. Els seus treballs parteixen de les experiències personals i del joc a l’hora de crear, que és una eina fonamental per tal de generar coneixements i relacions entre elements diversos. També, el seu llenguatge és senzill, directe i basat en el gest. Algunes de les seves obres són Every Missing Flower, Habitar un árbol / Cantar la tierra, Takotsubo, Transplant II, Transplant, Coliform, Air Cultures, Mist, Host i Honger, entre d’altres.

L’artista ha presentat exposicions individuals en llocs com Espacio Sin Título, la Galeria Moriarty, Domus Artium, ARTIUM, la Galeria Art Nueve, la Beijing Space Gallery, Ángeles Baños o Slowtrack. Per una altra banda, Zamora ha guanyat el premi Circuitos05 de la Comunitat de Madrid, INJUVE 2006 i el Premio de Arte ABC. L’artista madrileny exposa a la Fundació Sorigué la seva primera gran mostra individual La vida en emergència, per la qual va ser reconegut amb el Premi Fundació Princesa de Girona Arts i Lletres 2017. Aquesta obra convida a reflexionar sobre la interacció de l’ésser humà amb els ecosistemes naturals i l’actual crisi mediambiental i pot visitar-se fins al 17 de desembre a Fundació Sorigué.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Fins al 17 de desembre, la Fundació Sorigué de Lleida acull la primera gran mostra individual de l’artista, ‘La vida en emergència’. Al llarg de l’exposició, Zamora fa una relectura dels seus darrers treballs, la majoria emmarcats en el corrent contemporani del bioart.
L’Intangible agafa altura endinsant-se cap a una segona edició que enguany comença amb un seguit d’activitats paral·leles fins al dia que enlairarà l’edició i que tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 25 al 29 d’octubre.