El festival d’art i tecnologia Intangible escalfa motors

L’Intangible agafa altura endinsant-se cap a la segona edició, que enguany comença amb un seguit d’activitats paral·leles fins al dia que l’enlairarà i que tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 25 al 29 d’octubre. Aquest any, el festival que fusiona art i tecnologia fa un homenatge al recorregut transcendental del bioquímic lleidatà Joan Oró; per això, en el cartell hi conjuguen un teixit neuronal i la tecnologia de forma artística.

Els temes cabdals que s’exposen a l’Intangible 2023 són: la intel·ligència artificial, l’art generatiu, l’algorisme i el live coding. Conceptes molt nous que comencen a encabir-se entre les denominacions del nostre llenguatge comú. I com a particularitat d’enguany, també trobem que totes les activitats són gratuïtes i de lliure accés, amb la qual cosa s’ofereix una proposta plural, per a tothom i amb la pretensió de transformar la ciutat lleidatana en un laboratori creatiu de grans dimensions.

Entre els caps de cartell, hi trobem el madrileny Juan Zamora, Alba G. Corral i Laura Ginès, entre altres que aterraran a la ciutat per tal d’exhibir i mostrar les seves instal·lacions artístiques. Abans de l’edició, però, visitaran la ciutat per realitzar activitats i tallers oberts al públic a través de l’Aula_Intangible Activitats formatives, que es dirigeix a l’alumnat, que podrà assistir al taller de Dibuix en directe amb Alba G. Corral; al d’Interacció digital amb Laura Ginès; al d’Art i Ciència amb Juan Zamora; i al d’Experimentació Sonora amb Núria Andorrà. Per una altra banda, el 23 d’octubre hi haurà les conferències La desaparició del projeccionista i El do de les llengües, a càrrec d’Érik Bullot. Tot seguit, el 24 d’octubre s’oferirà la visita comentada Cinema paper. Érik Bullot, amb el mateix cineasta.

Durant aquests dies de prèvia al festival, la Filmoteca de Catalunya de Barcelona, la Fundació Sorigué, la Zona Zero de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el CaixaForum de Lleida, el Museu de Lleida, el Centre d’Art la Panera i el claustre de la Seu Vella estaran oberts al públic amb exposicions i projeccions afins a l’Intangible.

Durant aquests dies de prèvia al festival, diferents espais de la ciutat de Lleida i la Filmoteca de Catalunya de Barcelona estaran oberts al públic amb exposicions i projeccions afins a l’Intangible

Podeu consultar tota la programació completa del festival aquí i gaudir d’aquesta dimensió tecnològica i artística que es desplega a la ciutat de Lleida els dies 25, 26, 27, 28 i 29 d’octubre i que pretén ser la crisàlide de l’art innovador, tot obrint-se a un gran ventall de possibilitats en un món que es troba en constant transformació i canvi. Així doncs, vine a l’Intangible i com bé diu la regidora de Cultura, Pilar Bosch: Fem tangible l’Intangible!

Björt Rùnars ©Defoto

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Artistes relacionats

Articles relacionats

Fins al 17 de desembre, la Fundació Sorigué de Lleida acull la primera gran mostra individual de l’artista, ‘La vida en emergència’. Al llarg de l’exposició, Zamora fa una relectura dels seus darrers treballs, la majoria emmarcats en el corrent contemporani del bioart.
Enguany, FiraTàrrega ha agafat com a lema crucial d’aquest esdeveniment l’acció de passejar. Però, si ampliem la paraula, podrem veure-hi la universalitat que aquesta preserva.
M'interessa patrocinar aquesta secció