Antoni P. Vidal

Antoni P. Vidal és dissenyador gràfic, artista del gravat i docent. Durant anys, ha impartit classes d’història del gravat i de la impremta. Des de l’any 1993, és creador i impulsor del col·lectiu Artistes de l’Assalt de Lleida, on actualment realitza tallers d’estampació i de gravat, així com estampacions per a artistes.

La seva obra, que acostuma a ser seriada i versàtil, flueix de les planxes metàl·liques a la fusta i de l’aiguafort a la punta seca. També varia en dimensions, ja que, en paraules de Vidal, “cada estil requereix una tècnica i, cada tècnica, unes dimensions específiques”. L’obra Paisatges vegetals d’hivern, amb la qual treballa en l’actualitat, respon a una sèrie de gravats en fusta d’1 x 70.

L’artista ha participat en un centenar d’exposicions i fires arreu d’Espanya i ha comissariat diferents mostres. Una de les últimes peces s’ha exposat recentment al jardí botànic de Madrid. Elaborada a partir de 47 llavors imaginàries, l’artista es pregunta quina planta podria néixer de cada llavor mentre els atorga un nom i una entitat únics.

Canyes / Xilografia / ANTONI P. VIDAL
Ginesta / Xilografia / ANTONI P. VIDAL
Palmera washingtònia / Xilografia / ANTONI P. VIDAL
Categoria
Pintura
Contacta amb l'artista:
antonipevidal@gmail.com

Articles relacionats

La seva obra, que acostuma a ser seriada i versàtil, flueix de les planxes metàl·liques a la fusta i de l’aiguafort a la punta seca. També varia en dimensions, ja que, en paraules de Vidal, “cada estil requereix una tècnica i, cada tècnica, d’unes dimensions específiques”.