Antoni P. Vidal

Fundació Privada Horitzons

Antoni P. Vidal és dissenyador gràfic, artista del gravat i docent. Durant anys, ha impartit classes d’història del gravat i de la impremta. Des de l’any 1993, és creador i impulsor del col·lectiu Artistes de l’Assalt de Lleida, on actualment realitza tallers d’estampació i de gravat, així com estampacions per a artistes. La seva obra, que acostuma a ser seriada i versàtil, flueix de les planxes metàl·liques a la fusta i de l’aiguafort a la punta seca. També varia en dimensions, ja que, en paraules de Vidal, “cada estil requereix una tècnica i, cada tècnica, d’unes dimensions específiques”.

M’agrada la xilografia perquè em permet el contacte directe amb un material noble com la fusta

L’obra Paisatges vegetals d’hivern amb la qual treballa actualment respon a una sèrie de gravats en fusta d’1 x 70. L’artista ha participat en un centenar d’exposicions i fires arreu d’Espanya i ha comissariat diferents mostres. Una de les últimes peces s’ha exposat recentment al jardí botànic de Madrid. Elaborada a partir de 47 llavors imaginàries, l’artista es pregunta quina planta podria néixer de cada llavor mentre els atorga un nom i una entitat únics.

Les tècniques de gravat artesanal van a la baixa perquè les noves tecnologies ens permeten prescindir de la manualitat i l’esforç

El gravat em permet desconnectar de la hiperconnectivitat digital per reconnectar amb mi d’una altra manera

Àngels compartint cor / Aiguafort i vernís tou sobre planxa de cobre / ANTONI P. VIDAL

Aquesta peça forma part d’una sèrie de personatges alats que vaig crear fa uns anys per a una exposició que va tenir lloc a una galeria privada de l’Argentina. Són dos àngels compartint cor. La tècnica que utilitzo em permet transferir imatges anatòmiques dins dels personatges, amb la qual cosa ens trasllada aquesta sensació de descarnament. Les figures, geomètriques i amb un to cubista, ofereixen el seu cor obertament i literal.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:
Apareix a la revista
8

Artistes relacionats

M'interessa patrocinar aquesta secció