Marc Parrot

Marc Parrot

(Barcelona, 14 de maig del 1967) és un compositor i cantant català.

Va començar cantant en castellà amb el grup Regreso a las minas, amb qui va publicar un disc. Ben aviat, però, va començar la seva carrera en solitari, i va començar a editar discos, en castellà, per la Warner Music. Encara que va publicar-hi dos àlbums, la fama li va arribar primer al seu àlter ego, el personatge musical d’El Chaval de la Peca, un cantant recuperador d’èxits antics que participava en els programes d’Andreu Buenafuente. L’èxit del Chaval va fer que no veiés la llum el seu tercer àlbum en solitari (Cocinero), i no va tornar a publicar res fins al 2001.

El 2005 va decidir donar un nou rumb a la seva carrera i va començar a cantar professionalment en català. Mentider i Interferència van tenir un cert èxit, i es va centrar en actuacions i gires per Catalunya. Col·laborador de TV3 en diversos aspectes musicals (n’ha compost diverses sintonies), durant la temporada 2008-2009 va ser l’encarregat del programa Casal Rock, i també ha compost la gran majoria de cançons del Club Super3.

Marc Parrot, que ha estat productor de molts grups, té el seu propi estudi de gravació a Sant Quirze Safaja, anomenat “Grabaciones Silvestres”. El seu disc d’estudi anomenat “50 anys de la nova cançó” és un treball en què fa un homenatge a la nova cançó catalana. Amb aquest ha realitzat una gira per Catalunya i les Illes Balears durant la segona meitat de 2009 i el primer trimestre de 2010.

Categoria
Música
contacte@marcparrot.cat

Articles relacionats

Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Festival de Cultures del Pirineu tornava a la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques via una 31a edició a vessar d’espectacles amb artistes, nacionals i internacionals, que han ressituat el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.
Contacta directament amb l'artista