Maria Arnal

Una de les veus més admirades del panorama recent de Catalunya. Mara Arnal s’ha format en els camps de la traducció, les arts escèniques, l’antropologia i el cant. La cantant desenvolupa el seu treball musical a partir de l’experimentació apassionada amb arxius i fonoteques digitalitzades d’enregistraments de camp i comparteix el seu projecte artístic principal amb el músic Marcel Bagés, amb qui ha publicat el seu primer àlbum debut 45 cervells i 1 cor (Fina Estampa, 2017), disc pel qual han obtingut nombrosos premis: millor disc nacional, artista revelació, millor disc pop , millor cançó nacional dels premis de música independent, premi Ciutat de Barcelona i el Premi Ull Crític 2018, de RTVE, a l’artista revelació.

El seu darrer projecte artístic, també en col·laboració amb Marcel Bagés i David Soler, s’ha presentat al Mercat de la Música Viva de Vic i al Sónar+D CCCB, i ha donat lloc al seu segon disc (Clamor, 2021), un ambiciós projecte de recerca que s’endinsa en nous territoris sonors i filosòfics. També participa a la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2021 com a compositora de la peça sonora del pavelló de Catalunya, comissariat per Olga Subirós.

Categoria
Música
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Festival de Cultures del Pirineu tornava a la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques via una 31a edició a vessar d’espectacles amb artistes, nacionals i internacionals, que han ressituat el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.