Mauro Saravia

Mauro Saravia és fotògraf, professor al Centre de Fotografia Contemporània de Bilbo i el fotoperiodista que més exhumacions ha documentat de tot l’Estat. El xilè ha estat fotoperiodista freelance durant 15 anys i ha fet reportatges per a diferents mitjans de comunicació nacionals i internacionals.

Saravia va començar com a professional del fotoperiodisme cobrint esdeveniments esportius i, més tard, va enfocar-se cap a la fotografia documental. L’any 2014 es trasllada a Bilbo i actualment hi treballa com a professional de la fotografia.

En les seves obres, hi podem trobar un ull que busca fer justícia i donar veu al silenci de les exhumacions o petites i grans lluites que ha afrontat Euskal Herria, en el transcurs per la Guerra Civil, entre d’altres, i poder representar en l’actualitat aquest passatge del terror que necessita altaveu i reparació encara per les víctimes.

Té exposicions com Azken Batailoia, Bajo Tierra i Kosmo-Polita. Tots tres projectes tenen un mateix sentit, recuperar i retre memòria, documentant fets històrics passats a Euskal Herria que necessiten comptar amb aquest altaveu fotogràfic.

Categoria
Fotografia
Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona d’enguany posa el focus en la recuperació de la imatge com a recurs per incidir en la memòria col·lectiva, la qual es difon a través del concepte Traces.