Mikel Gurrea

Mikel Gurrea és escriptor i director amb arrels a Donostia. Llicenciat per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va estar becat per l’Obra Social “la Caixa” per estudiar un Màster of Arts a la London Film School. Els seus curtmetratges Foxes (2015) i Heltzear (2021) han estat seleccionats en festivals com Venècia, Sant Sebastià i Montreal i la seva obra dramàtica s’ha estrenat en teatres com el Queen Elizabeth Hall de Londres o el Fernán-Gómez de Madrid.

Gurrea col·labora amb «Cinema en curs/Moving Cinema», un projecte sense ànim de lucre de pedagogia cinematogràfica en escoles públiques i instituts. El seu debut al llargmetratge Suro (2022) va ser escollit per a la selecció oficial del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, on va guanyar el Premi al Millor Guió de l’Associació de Guionistes Bascos, el Premi Irizar de Cinema Basc i el Premi FIPRESCI atorgat per la Crítics internacionals.

Contacta amb l'artista:
gurrea.mikel@gmail.com

Articles relacionats

Soc dels qui pensa que l’obra d’art ha de tenir valor per si mateixa. Però sí que és cert que el fet que en moltes de les pel·lícules seleccionades es reflecteixin, amb sensibilitat, preocupacions vives, que susciten debat i controvèrsia en la societat, pot contribuir a immergir-se en la riquesa de llenguatges del cinema.