Nicomedes Mendes

Nicomedes Mendes

Nicomedes Mendes és un grup d’improvisació poètica català. Està compost pels poetes Guim Valls, Núria Martínez-Vernis, Víctor Bonet Arbolí i Oriol Sauleda que, en fusionar veus i discursos, formen una veu poètica plural. Un exemple d’una poesia que s’allunya del jo i que s’acosta a la poesia coral.

Des de la improvisació lliure al soundpainting, els seus recitals utilitzen diferents tècniques per mostrar com pot ser de rica la improvisació en poesia, quantes imatges potents poden brollar treballant en aquest camp i conviden a l’entrada d’aquest nou món encara per explorar. Se’ls ha descrit com a experts en poesia d’avantguarda, creadors de ritmes i trencadors dels convencionalismes avorrits. Amb una aguda intel·ligència, fan de la poesia una autèntica forma de celebració.

El nom del grup l’han pres d’un botxí de Barcelona de principis de s.XX, Nicomedes Méndez, un dels pocs funcionaris d’aquell moment. Després d’una vida desastrosa, va acabar els seus dies sovintejant el Paral·lel i explicant, a les sales de cabaret, com si es tractés d’un espectacle, les seves execucions i les últimes voluntats de les víctimes.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Viladot va ser un artista multidisciplinari, de ploma inquieta i ment desperta, que va cercar –i trobar– en les lletres i els objectes uns canals únics per comunicar-se. Aquesta figura del segle XX destaca per la seva projecció com a novel·lista, periodista, confeccionador d’objectes i referent indiscutible de la poesia concreta i visual.