Núria López Torres

Nuria López Torres

Va estudiar durant tres anys a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i posteriorment un màster en fotoperiodisme a l’Escola de Gràfica IDEP Barcelona. És fotògrafa documental, autora del llibre Sex and Revolution in Cuba i centra el seu treball en temes relacionats amb la dona, la identitat i la sexualitat. Tracta temes de l’antropologia social convertint part del seu treball en assaigs fotogràfics, a més de combinar els seus projectes personals com a fotògrafa freelance i la docència de fotografia en centres especialitzats.

La seva obra s’ha exposat al Senat de Mèxic, Museu d’Art de Querétaro a Mèxic, Museu d’Amèrica de Madrid, London Photo Festival, WhiteBox Gallery a Kuala Lumpur, Malàsia, MAC Museum Ibirapuera, Sao Paulo (Brasil), Ambaixada dels Països Baixos a Cuba, Spain Cultural Center, Lima (Perú), Rojas Cultural Center, Buenos Aires (Argentina), Spanish Cooperation Center, Antigua (Guatemala), Academia San Carlos, Mexico DF, Hardcore Art Gallery, Miami (EUA), Cultural Center of Espanya, Asunción (Paraguai), Caja Madrid, Barcelona i Cercles de Belles Arts de Madrid entre d’altres. Premi de Fotografia al II Festival Internacional d’Arts Audiovisuals d’Andalusia. Amb treball al Museu Amèrica, Fundació Isonomia Universitat Jaume I de Castelló i Fundació Visible d’Art Contemporani.

Els seus treballs han estat publicats a The New York Times, The Washington Post, NewsWeek Japan, The Sunday Business Post, Marie Claire, GEO, Yo Dona, La Vanguarida, Zazpika, El Periódico, Lonely Planet, El País Semanal, Le Monde, The Ritmes mensuals, Mujer Hoy, XL Semanal, The Guardian, Interviú, The Caravan, Terra Mater i CNN entre d’altres.

Categoria
Arts visuals
Contacta amb l'artista:
info@nurialopeztorres.com

Articles relacionats

Ens trobem a Cal Rosal, una antiga colònia tèxtil al costat del Llobregat nascuda a final del segle XIX i abandonada fa 30 anys, amb diferents naus i un edifici avui central, que havia exercit la funció de convent.