Patricia Maseda Calmita

La gironina Patricia Maseda és llicenciada en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona. Així mateix, motivada per l’impuls de l’escultura, l’any 2014 inicia el seu camí com a artista a través de la confecció de Volums imaginaris, nom amb què anomena el conjunt de la seva obra i que representa el resultat d’un treball propi basat en el descobriment de les formes a través de la intuïció conduïda pels plecs.

Són el resultat del treball basat en el descobriment de les formes que les arrugues del paper van dibuixant en la ment de qui les observa, establint un diàleg amb la mirada de l’espectador donant forma a una realitat que es percep de manera intuïtiva. Guiada per la filosofia, la psicologia, la simbologia i la mitologia del món antic, especialment la grega, i a partir del paper i el cartró –materials aparentment fràgils i efímers−, l’artista dona forma als seus objectes.

La instal·lació Medusa a la XI Biennal d’Art de Girona o l’escultura Apol·lo, exposada al Museu Arqueològic d’Esparta (Grècia) en commemoració dels 2.500 anys de la batalla de les Termòpiles, són algunes de les seves obres més representatives. A més, des de 2016 ha participat en diferents exposicions tant individuals com col·lectives a diversos museus i espai culturals de Catalunya i Grècia.

Modelar el paper amb les mans et permet sentir la textura i observar la transformació del material en un caos de plecs que finalment adquireixen un sentit

Kaos CARTRÓ RECICLAT

Aquesta obra representa l’element primigeni: allò que encara no és però que acabarà essent. La paraula caos prové del grec χάος i vindria a significar abisme o forat obscur. Per tant, no faria referència tant
als significats comuns de desordre o confusió, els quals ens arriben de la societat més occidental, sinó al principi o punt de partida de la creació, també artística. Seria el pas previ a la metamorfosi, perquè quan una cosa es transforma és principi, però també final.

Categoria
Escultura
Contacta amb l'artista:
p_maseda@hotmail.com