Pol Jiménez

Pol Jiménez és coreògraf, ballarí i ajudant a la creació. L’artista emergent, format en dansa espanyola i flamenc centra la seva línia de recerca a partir de la improvisació i del qüestionament de la seva pròpia base de formació, portant-lo a situar el cos com a eix central del treball.

Format en dansa espanyola pel Conservatori Professional de Dansa de Barcelona, a qui va representar com a coreògraf a l’Assamblée Internacional 2013 a Toronto, organitzada per l’Escola Nacional de Ballet de Canadà, continuant la seva formació al Centre Andalús de Dansa de Sevilla.

Tot i la seva joventut, compta amb una trajectòria intensa com a ballarí i coreògraf, treballant amb companyies o coreògrafs com la Fura dels Baus, Cesc Gelabert, José Manuel Álvarez, Àngel Rojas o Juan Carlos Lérida. Aquest darrer col·laborant també com a ajudantia a la coreografia.

El 2011 rep premi al “Ballet Nacional d’Espanya” al XX Certamen Coreògraf de dansa espanyola i flamenc de Madrid per la seva peça “Subconscient” alhora que el segon premi al Certamen de l’Estruch. Realitza les seves produccions des del 2013 “Nu”, “Sentimsentits”, “Katakana” i “La Oscilante”, amb residències artístiques a Teatres del Canal i La Caldera, i estrenades amb gran reconeixement per part de públic i premsa a Mercat de les Flors i Sala Hiroshima de Barcelona.

Actualment treballa amb “Barcelona guitar trio” i “Pedro Javier” al Palau de la música catalana, “Los Aurora”, “Ya no seremos” d’Àngel Rojas i “Cronexiones”. En gira amb la seva darrera producció “La Oscilante” dirigida i coreografiada per Juan Carlos Lérida, guardonada amb “Intérprete masculino” amb nominació a “Coreografía y montaje de danza” als XXV Premis Butaca, guardonada amb “Mejor bailarín” amb nominació a “Mejor espectáculo de danza” als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 i formant part del catàleg d’espectacle de dansa recomanats 2019 per la Red Nacional de Teatros de España.

Contacta amb l'artista:
pol@poljimenez.com

Articles relacionats

Guardonat amb el Premi Nacional de Cultura, el Festival de Cultures del Pirineu tornava a la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions pandèmiques via una 31a edició a vessar d’espectacles amb artistes, nacionals i internacionals, que han ressituat el Pirineu com a escenari cultural de primer ordre.