Quimera Rosa

QUIMERA ROSA

Quimera Rosa (QR) és un laboratori d’experimentació i investigació sobre identitats, cos i tecnologia, creat a Barcelona el 2008 i nòmada des del 2014. QR s’inspira en la noció de cíborg desenvolupada per Donna Haraway, que el defineix com a “quimera, híbrida teoritzada i fabricat de màquina i organisme”. Des d’una pràctica transdisciplinària, pretenen desenvolupar pràctiques productores d’identitats cíborgs i no naturalitzants.

Des d’una perspectiva transfeminista i postidentitària, QR fa del cos una plataforma d’intervenció pública amb la finalitat de generar ruptures a la frontera entre la cosa pública i la cosa privada. Conceben la sexualitat com una creació artística i tecnològica i busquen experimentar identitats híbrides, flexibles i canviants que desdibuixen les fronteres entre natural/artificial, normal/anormal, home/dona, hetero/homo, humà/animal, animal/planta, art/ política, art/tecnologia, realitat/ficció, art/ciència.

Particularment interessades per l’articulació entre art, ciència i tecnologia, així com les seves funcions en la producció de subjectivitat, el seu treball se centra actualment en el desenvolupament de performances i projectes transdisciplinaris, en l’elaboració de dispositius que funcionen amb l’activitat corporal i experimentacions de bio-hacking. Complementen aquesta activitat artística a través de workshops i treballs curatorials i de producció basats en l’alimentació i la constitució de xarxes.

La major part del seu treball es fa de manera col·laborativa i sempre lliure de patents i codis privatius. Les seves creacions han estat presentades als carrers, centres d’art contemporani, bars, galeries, universitats, sales de concert, escoles d’art, discoteques, museus, okupes, festivals i teatres.

Contacta amb l'artista:
contact@quimerarosa.net

Articles relacionats

Aquest mes de maig celebrem el primer aniversari d’Ingrid Guardiola com a directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, un espai dedicat a l’art que es projecta com a centre de recerca, creació, pensament i vida per mitjà de la mediació amb el jovent, artistes, creadores i comissàries locals i dels projectes educatius.