Valentina Maurel

Valentina Maurel és directora i guionista, amb arrels a Costa Rica. És coneguda, sobretot, per dirigir Tengo sueños eléctricos, amb la qual va guanyar una invitació per competir al 75è Festival Internacional de Cinema de Locarno pel Lleopard d’Or. El seu curtmetratge Paul est là s’estrena a la selecció Cinéfondation del Festival de Cinema de Canes el 2017, on va guanyar el primer premi. Més tard, torna al festival francès amb Lucía en el limbo, en competició a la Semaine de la Critique.

Sentint la necessitat d’explorar una relació pare-fill al cinema, escriu el guió com una seqüela dels seus curtmetratges anteriors. Encara que el drama juvenil estava en desavantatge respecte a la contribució francobrasilera Regra 34 de Julia Murat, obté el premi de director. Els actors de Maurel Daniela Marín Navarro i Reinaldo Amien Gutiérrez són premiats a millors intèrprets del festival. Amb la mateixa pel·lícula obté el premi Horizontes a la 70a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2022.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

Soc dels qui pensa que l’obra d’art ha de tenir valor per si mateixa. Però sí que és cert que el fet que en moltes de les pel·lícules seleccionades es reflecteixin, amb sensibilitat, preocupacions vives, que susciten debat i controvèrsia en la societat, pot contribuir a immergir-se en la riquesa de llenguatges del cinema.