Zoya Falkova

Zoya Falkova és una artista contemporània d’Almati. Va estudiar arquitectura, però, després d’uns anys de professió, s’adonà que el seu sentit estètic estava en guerra amb el que comportava la feina d’arquitecta. La seva voluntat era la de ser autònoma i dedicar-se a l’art.

En els últims vuit anys, ha participat en més de 30 exposicions i festivals d’art modern del CEI (Centre d’Estudis d’Innovació, Disseny i Màrqueting) i per Europa, incloent-hi el pavelló no oficial del Kazakhstan en el marc de la 57a Biennal de Venècia. A més, va ser nominada al Premi d’Art de la Fundació Cervecerías Asia Pacífico de Singapur.

Com a artista utilitza la modernitat com una base sòlida per als seus projectes. Sent una forta pulsió per la desconstrucció d’algunes pràctiques colonials i postcolonials: de gènere, polítiques i ambientals, entre d’altres.

Falkova treballa en diferents gèneres i utilitza mitjans i tècniques que corresponen al significat i als objectes d’un projecte particular. En la seva obra, utilitza freqüentment els readymades i els sistemes autoorganitzats. Creu que el món està fart de l’autoexpressió artística i considera que ha arribat el moment de l’art zen, en què la manifestació de l’harmonia ja existeix i la demostració òptica de l’artista es torna més important que les fantasies, els significats i les interpretacions que, massa sovint, arriben a ser més importants que el mite original.

Contacta amb l'artista:

Articles relacionats

El Museu de l’Art Prohibit, a Barcelona, interpel·la la nostra capacitat de tolerància i consciència crítica amb obres d’artistes nacionals i internacionals que en algun moment han estat censurades, prohibides, denunciades o amenaçades per motius polítics, religiosos o socials.