Matías Tolsà Montedoro

Matías Tolsà Montedoro va néixer a l’Argentina però va créixer a Lleida. Des de jove va mostrar un gran interès per l’art, fet que el va portar a graduar-se a l’Escola d’Arts Ondara de Tàrrega i posteriorment especialitzar-se en il·lustració a la Llotja de Barcelona. El seu talent i dedicació l’han convertit en un destacat il·lustrador, vinyetista i caricaturista, amb una carrera que abasta tant mitjans locals com nacionals.

Pel que fa a la seva obra, ha il·lustrat la novel·la L’Ikatú i la ciutat enarbrada (Ed. Mil·lenni, 2019) i ha creat portades per a Pagès Editors i Editorial Obstare. El 2022, va publicar Caricaturistes de professió amb Nórdica Libros, una col·laboració amb deu dels millors caricaturistes de premsa a Espanya. Aquest mateix any, va rebre el prestigiós Grand Prix del World Press Cartoon i el primer premi de caricatura publicada a tot el món durant el 2021.

El seu talent ha estat reconegut amb diversos premis i mencions en festivals internacionals de caricatura, i la seva obra ha estat exposada a països com Espanya, Portugal, Argentina, Colòmbia, Brasil, Estats Units, Xina i Iran. Actualment, publica les seves il·lustracions a la nova revista Orsai (Argentina) i les seves caricatures a Catorze (Catalunya). També il·lustra continguts per a les companyies Tombs Creatius i El Sidral, realitza caricatures per encàrrec a través de la seva marca caricatura.cat i dirigeix ​​l’Escola d’Art Ermengol, on imparteix classes de dibuix a nens i adolescents.

Contacta amb l'artista:
matiarts@gmail.com

Articles relacionats

Després de tres anys, aquesta cooperativa editorial lleidatana consolida la seva permanència en les prestatgeries de quioscos i llibreries arreu dels Països Catalans.
Estàs preparat per endinsar-te al Metavers? Explora les possibilitats artístiques i els reptes d’aquests entorns virtuals amb el nou número de Mangrana i descobreix com estan transformant l’art i la cultura.