La Sala Beckett impulsa la III Edició dels Ajuts Benet i Jornet per a l’escriptura teatral

Screenshot
Igualada, 2000

La Sala Beckett convoca una nova edició dels Ajuts Benet i Jornet, amb una dotació ampliada fins als 6.000 € gràcies a la seva incorporació a les Beques Barcelona Crea. Les sol·licituds podran presentar-se fins al 14 d’octubre i se seleccionarà un total de tres propostes, les quals podran desenvolupar-se durant dos mesos al centre.

Els Ajuts Benet i Jornet tenen com a principal objectiu estimular la creació teatral en català i ampliar el repertori d’obres contemporànies. A través d’aquesta ajuda, la Sala Beckett vol contribuir a enriquir la literatura dramàtica en un moment en què les noves veus són essencials per mantenir viu el panorama cultural català.

En la valoració dels projectes presentats, es donarà prioritat no només a l’interès teatral de la proposta, sinó també a la qualitat literària, amb un criteri ampliat en aquesta edició que té en compte la relació del candidat o del tema de l’obra amb la ciutat de Barcelona o l’àrea metropolitana.

La Sala Beckett atorgarà tres ajuts i els guanyadors disposaran d’un espai de treball a la sala durant un període de dos mesos per desenvolupar el seu projecte. També es garantirà la cessió preferent a la Sala Beckett dels drets de producció i exhibició de l’obra durant dos anys, en cas que aquesta es porti a escena.

En relació amb els requisits, els aspirants hauran d’haver estrenat almenys un text teatral en l’àmbit professional o tenir-ne un de publicat. A més, caldrà presentar un currículum teatral, una mostra d’un text anterior i una explicació del projecte que es vol desenvolupar amb l’ajut, així com dues pàgines del nou text en procés.

Els guanyadors es faran públics abans del 30 de novembre i el calendari de treball establirà la versió definitiva del text abans del juny de 2025. Accediu a l’enllaç per conèixer més informació sobre els requisits, les condicions o altres aspectes.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:
M'interessa patrocinar aquesta secció