Convocatòria oberta per a residències d’artistes a Hangar

Igualada, 2000

Hangar, un dels centres de referència en producció i investigació artística contemporània a Barcelona, ha obert la seva convocatòria de residències d’estada mitjana per al 2025. Amb una durada de sis mesos, aquest programa ofereix espais de treball, recursos tècnics i assessorament per a artistes que vulguin aprofundir en els seus projectes creatius. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 31 d’octubre de 2024.

Hangar ofereix una nova oportunitat per a artistes individuals o col·lectius que vulguin desenvolupar les seves pràctiques en un entorn dedicat a la recerca i la producció artística. Aquesta residència d’estada mitjana tindrà lloc entre el febrer i el juliol de 2025, amb només tres places disponibles.

El programa inclou l’accés a un taller individual de 30 m² dins una nau compartida, així com l’ús de diversos recursos tècnics i laboratoris, com el laboratori d’imatge digital i autoedició de vídeo, i espais de treball polivalents. A més, els residents podran beneficiar-se d’assessorament en producció artística i participar en activitats col·lectives dins el centre.

Hangar funciona com un ecosistema creatiu, en què s’acompanyen els processos artístics a través d’una infraestructura adaptada a les necessitats de la creació contemporània. Els artistes seleccionats també tindran accés a presentacions públiques, consultories tècniques i difusió de la seva obra a través dels canals del centre. Tot plegat, en un context que promou la reflexió crítica i l’especulació artística en relació amb les urgències contemporànies.

El procés de selecció és dirigit per un comitè que valorarà, entre altres aspectes, la qualitat i solidesa dels projectes, la sintonia amb els valors d’Hangar i el potencial d’interacció amb la comunitat artística que hi habita. Aquesta convocatòria s’adreça a artistes de qualsevol nacionalitat, però les despeses de viatge, estada i accés als serveis van a càrrec dels participants. L’aportació mensual per a l’ús dels tallers, programes i serveis és de 130,26 €, i es requereix una fiança de 130 € que es retornarà al final de l’estada. D’altra banda, és important que els candidats disposin d’una assegurança mèdica, ja que Hangar no en proporciona.

En relació amb els requeriments de participació, les sol·licituds s’han d’enviar en format PDF amb les dades personals, una declaració d’artista, currículum, carta de motivació i un dossier de projectes. Si voleu més informació, accediu a l’enllaç.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

Hangar, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, obre la convocatòria d’una beca per al desenvolupament d’un projecte de recerca artística. Les sol·licituds podran presentar-se fins al 15 de novembre.
M'interessa patrocinar aquesta secció