Anna Artasona

Anna Artasona és una artista visual i plàstica formada en ceràmica artística per l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. Mitjançant la intuïció explora materials com el fang per arribar a trobar-ne l’essència, el batec ocult que fa que la peça sembli que es mou.

L’any 2019 una de les seves obres va ser seleccionada pel Vallarius Institute of Arts de França, un certamen internacional en què van presentar-se més de cinquanta ceramistes de tot el món. Defugint el concepte tradicional de ceràmica, Essència de xocolata blanc, una flor elaborada amb fang blanc, mostrava l’erotisme intrínsec a la forma. “Malgrat el concepte que se’n té, la ceràmica et permet crear figures molt contemporànies”, assegura.

Al llarg de la seva trajectòria artística ha participat en diverses exposicions tant individuals com col·lectives arreu de Catalunya i França. La seva darrera exposició, visitable fins a finals d’agost al museu Cal Trepat de Tàrrega, respon a una sèrie de peces fetes amb fang que criden al moviment i a connectar amb l’essència mateixa.

Quan treballo em deixo guiar per la connexió que tinc en aquell moment amb la peça, respectant el batec interior que naix en mi

Buscant l’essència TÈCNICA DE L’ORDIT

Aquesta figura forma part de la instal·lació col·lectiva Matriu 2. Absència i presència de la dona a Cal Trepat i és una de les set peces que conjuntament representen l’harmonia de l’esperit a través dels xacres. En concret, aquesta obra simbolitza la força del tercer xacra a partir del qual pots emanar cap a fora; així mateix, la continuïtat de l’energia tàntrica, que permet aflorar i sentir. Amb tot, això lliga amb la figura de la dona, que és terra, essència i possibilita la vida.

Categoria
Escultura
Contacta amb l'artista:
aartasona@gmail.com